Bucureştenii îi pot ajuta pe sinistraţii din Galaţi. Şase puncte de colectare a ajutoarelor în Sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 4 a instituit puncte de colectare a ajutoarelor ce vor fi trimise în Galaţi, pentru persoanele sinistrate în urma inundaţiilor. FOTO MAI
Primăria Sectorului 4 a instituit puncte de colectare a ajutoarelor ce vor fi trimise în Galaţi, pentru persoanele sinistrate în urma inundaţiilor. FOTO MAI

Primăria Sectorului 4 a înfiinţat şase puncte de colectare a ajutoarelor pentru persoanele sinistrate în urma inundaţiilor de miercuri, din judeţul Galaţi.

Bilanţul inundaţiilor de miercuri noapte din judeţul Galaţi este sumbru: 17 localităţi inundate, 700 de locuinţe şi 500 de gospodării afectate, peste 519 de persoane evacuate şi 9 oameni care şi-au pierdut viaţa.

Ca reacţie în faţa acestei situaţii dificile cu care se confruntă locuitorii din zonele inundate, Primarul Cristian Popescu-Piedone a iniţiat o campanie de colectare de ajutoare, prin care bucureştenii sunt încurajaţi să doneze bunuri şi alimente pentru sinistraţi. „Astfel, cele şase containere, achiziţionate recent de Primăria Sectorului 4, care au funcţionat până în prezent ca puncte de prim ajutor în caz de caniculă, vor deveni locaţii în care oamenii cu suflet, sensibili la drama cu care se confruntă semenii lor, vor putea dona îmbrăcăminte, încălţăminte, apă potabilă, alimente neperisabile, pături şi orice alte obiecte pe care le consideră utile gospodăriilor afectate de inundaţii “, se arată într-un comunicat remis Mediafax, joi, de Primăria Sectorului 4.

Punctele de colectare a ajutoarelor se află la Piaţa Sudului (pe platou şi la capătul liniilor de troleibuz 73, 74 şi 77), pe Bulevardul Şincai (vizavi de Parcul Tineretului), la Piaţa Progresul, în Piaţa Străduinţei şi la staţia de metrou Brâncoveanu.

Începând cu vineri, 13 septembrie, colectarea se va desfăşura în fiecare zi, între orele 9 şi 19.00. 

Şi Primăria Sectorului 2 a anunţat că vine în ajutorul sinistraţilor, fiind trimisă în judeţul Galaţi o instalaţie pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei în situaţii de urgenţă, anunţă Mediafax.

De asemenea, şi Primăria Sectorului 2 a achiziţionat o instalaţie de potabilizare a apei, care a ajuns joi noapte în zonele sinistrate printr-un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti. 

Însă ploile nu se opresc: în judeţul Galaţi va intra în vigoarare vineri, la ora 21.00, codul portocaliu ce va expira sâmbătă dimineaţa la ora 10.00.

Pe aceeaşi temă: 

Cinci şcoli din Galaţi au fost grav afectate de inundaţii şi nu îşi vor putea primii elevii la începerea noului an şcolar

Ploile lovesc din nou: la noapte, cod portocaliu pentru judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea

Premierul Victor Ponta va ajunge astăzi în judeţul Galaţi

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite