Bucureştenii evacuaţi de pe strada Vulturilor pichetează sediul Primăriei Capitalei. Oamenii cer locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane evacuate din strada Vulturilor au decis să iasă în stradă, joi, şi să picheteze sediul Primăriei Generale. Manifestanţii susţin că prin această acţiune încearcă să atragă atenţia autorităţilor pentru ca situaţia în care se află să fie soluţionată mai repede, cerând locuinţe.

„De mai bine de trei luni, peste 60 de persoane protestează în stradă, locuind în adăposturi improvizate. Comunitatea din Vulturilor, 50 a fost evacuată pe 15 septembrie 2014 şi, de atunci, autorităţile publice nu şi-au îndeplinit mandatul public şi nu au soluţionat dosarele aflate în procesare la Administraţia Fondului Imobiliar.

Pe timpul nopţii temperaturile scad sub zero grade, iar aceşti oameni nu au altă sursă de încălzire în afara focului pe care îl fac în stradă. Deşi a fost depusă o solicitare de audienţă semnată de 50 de organizaţii non-guvernamentale şi a fost organizat un miting de protest, niciunul dintre cei doi primari vizaţi de această problemă (primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă şi primarul General, Sorin Oprescu) nu au răspuns solicitării noastre“, anunţă reprezentanţii unor ONG-uri.

De asemenea, manifestanţii au anunţat şi mâine, 19 decembrie, vor ieşi în stradă să îşi strige nemulţumirile.

Pe aceeaşi temă:

Viaţa amară a Mioriţei, copila de 16 ani condamnată la tristeţe, după ce familia i-a fost scoasă în stradă dintr-o casă naţionalizată

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite