Peste 2.000 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Capitală. Se scandează: „Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Uniersităţii FOTO David Muntean
Circa 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Uniersităţii FOTO David Muntean

Primăria Generală a Capitalei nu a autorizat protestul de vineri, 14 noiembrie, creat pe reţelele de socializare, prin care românii sunt îndemnaţi să iasă la vot. Cu toate acestea, bucureştenii au anunţat pe diferite grupuri create pe Facebook că vor ieşi să protesteze, organizând „o plimbare civică“ împotriva lui Victor Ponta.

IMAGINI LIVE DE LA PROTESTUL DIN CAPITALĂ

Your browser does not support iframes.

BUCUREŞTI UPDATE 20.19 Grupul de manifestanţi a ajuns la Piaţa Romană. 

BUCUREŞTI UPDATE 20.15 Între manifestanţi a izbucnit un mic conflict care a determinat intervenţia jandarmilor: un grup de oameni care afişa o pancartă cu mesaj împotriva exploatării gazelor de şist a fost îmbrâncit de un alt grup, pe motiv că nu acesta este scopul protestului. 

BUCUREŞTI UPDATE 20.00 Circa 2.500 de manifestanţi au plecat în marş spre Guvern. Coada se întinde de la Intercontinental până la Piaţa Romană. 

BUCUREŞTI UPDATE 19.29 Potrivit Jandarmeriei, în Piaţa Universităţii sunt peste 1.000 de manifestanţi.

Mii de oameni protestează în mai multe oraşe ale ţării, precum Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca, Braşov.

BUCUREŞTI UPDATE 18.53 S-au adunat circa 500 de persoane care cer înfiinţarea mai multor secţii de votare în diaspora şi scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta: "Azi plagiator, mâine dictator". De asemenea, protestatarii îi îndeamnă pe români să meargă la vot duminică, pe 16 noiembrie, pentru „a da jos guvernul mincinos“. Câţiva bucureşteni care au ieşit în stradă au adus cu ei jucării din pluş: unii îl flutură pe celebrul şoricel Mickey Mouse, iar alţii îl au pe Moş Crăciun în miniatură. 

Jucarii aduse la protest in bucuresti FOTO Adevarul/ada
Protest bucuresti

 În Piaţa Universităţii s-au adunat circa 500 de persoane.

BUCUREŞTI UPDATE 18.23: Potrivit jandarmilor, în PIaţa Universităţii sunt în jur de 200 de persoane. Se cânta imnul şi se anunţă la portavoce că sunt proteste similare şi în alte oraşe ale ţării. Se scandează: „Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!“, „Jos Guvernul mincinos!“.

PROTEST BUCURESTI

BUCUREŞTI UPDATE 18.08 În Piaţa Universităţii oamenii încep să se adune, fiind la această oră în jur de 150 de persoane. Sunt împărţiţi în două tabere: tabăra susţinătorilor lui Klaus Iohannis şi tabăra susţinătorilor lui Victor Ponta. A avut loc şi un mic incident, când un susţinător din tabăra pro-Iohannis l-a tras de căciulă pe un bătrân din tabăra pro-Ponta, fiind necesară intervenţia jandarmilor. 

BUCUREŞTI UPDATE 17.50 În Piaţa Universităţii s-au adunat aproximativ 50 de protestatari şi scandează mesaje precum „Vor să conteze, lăsaţi-i să voteze“, „BEC nu uita Constituţia“, „MAE nu uita, asta nu e ţara ta“, dar şi „Ponta eşti un mincinos, jos, jos, jos“.


Evenimentul anunţat pe Facebook care nu a fost autorizat de municipalitate se numeşte „Votul tău e important, fii duminică votant!“ şi ar fi trebuit să aibă loc în Bucureşti astăzi, de la ora 18.00. Deşi organizatorii au cerut avizul Primăriei Generale, municipalitatea nu a aprobat organizarea evenimentului. Cu toate acestea, pe reţelele de socializare bucureştenii au anunţat că nu renunţă cu una cu două şi că astăzi se vor strânge în Piaţa Universităţii.

„Plimbare împotriva lui Ponta“

Concret, spun cei care au creat un nou eveniment pe Facebook, deşi nu exită o autorizaţie emisă de Primăria Capitalei mai mulţi bucureşteni vor ieşi astăzi, de la ora 18.00, în stradă, într-o plimbare civică până la sediul Guvernului. Marşul va fi unul îndreptat împotriva candidatului la alegerile prezidenţiale 2014: Victor Ponta, după cum anunţă bucureştenii pe reţelele de socializare. Evenimente asemănătoare vor fi organizate în mai multe oraşe ale ţării. 

Pe aceeaşi temă:

Clujul iese în stradă. Din nou. „La protest n-am vrea să auzim sloganuri împotriva Regatului şi nici lozinci despre superioritatea Ardealului“

Cine sunt „golanii” care au scos în stradă peste 10.000 de oameni la protestele din Cluj şi Timişoara

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite