Bucureştenii se înghesuie pentru a fi testaţi pentru COVID-19. Firea: 6.200 de persoane s-au înscris ca voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Primarul Capitalei, Gabriela Firea anunţă că 6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19 cu teste efectuate cu aparate de tip real time PCR în cadrul testării în masă iniţiate de Primăria Generală a Capitalei.

„În acest moment colegii de la ASSMB mi-au raportat cifra de 6200 de bucureşteni care au fost înscrişi. Ne bucură interesul bucureştenilor”, a afirmat Gabriela Firea sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.

Aceasta a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Testele se fac la 20 de laboratoare amplasate în întreg Bucureştiul. 

Costul unui test este de 200 de lei, a precizat Firea 

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă. Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.

Ea a adăugat că săptămâna viitoare va începe a doua acţiune de testare, cu teste de tip anticorp, care vor arăta modul în care virusul a circulat în Bucureşti, respectiv câte persoane au fost bolnave fără a fi ştiut şi care este gradul de imunizare. Această acţiune se face pe un eşantion de 10.500 de persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite