Bucureştenii se pot plimba gratuit cu mocăniţa, în perioada 10-15 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii se pot plimba cu Mocăniţa FOTO Arhivă
Bucureştenii se pot plimba cu Mocăniţa FOTO Arhivă

Bucureştenii se pot plimba gratuit, în perioada 10-15 iunie, cu mocăniţa. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au anunţat că timp de aproape o săptămână, pasionaţii de istorie pot face o plimbare în epoca locomotivelor cu aburi.

Prezenţa „bunicii“ locomotivei Diesel în Capitală face parte din proiectul „Tezaur de Istorie, Cultură şi Tehnică Feroviară. Muzeul Ceferiştilor la 75 de ani de la inaugurare“, eveniment organizat de Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER) în parteneriat cu Primăria Sectorului 1.

Organizatorii vor construi în piaţa din faţa Muzeului Ceferiştilor o cale ferată îngustă pe care va circula un tren de epocă alcătuit dintr-o locomotivă cu abur şi trei vagoane. Mocăniţa va circula zilnic, între orele 09.00 şi 17.00, pe o distanţă de aproximativ 150 de metri pe platoul dintre Muzeul CFR şi gura de metrou Basarab. 

Pe 10 iunie 2014 se împlinesc 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Căilor Ferate Române. Cu ocazia aniversării celor peste şapte decenii de existenţă, muzeul organizează o serie de manifestări care vor promova importanţa căilor ferate de-a lungul istoriei şi, implicit, transportul feroviar – mijlocul de transport cel mai ecologic şi prietenos cu mediul înconjurător.

„Cei care îşi doresc să cunoască mai multe despre oamenii care au făcut posibil transportul pe căile ferate sunt invitaţi la un simpozion dedicat marilor personalităţi în domeniu. Un loc aparte îi va fi dedicat inginerului Anghel Saligny, în memoria căruia va fi organizat în data de 13 iunie un tren special de călători compus din cea mai modernă locomotivă electrică şi cele mai moderne vagoane de călători pe ruta Bucureşti Nord – Cernavodă Pod – Constanţa. Trenul va opri 20 de minute în staţia Cernavodă Pod unde pasagerii vor putea vizita Podul Carol I, proiectat şi construit de Anghel Saligny“, anunţă organizatorii.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite