Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureştenii se pot plimba cu bicicleta prin Parcul Natural Văcăreşti. Cum arată primul traseu de cicloturism

4
29 Aug 2017 13:22:00
Autor: Elena Deacu

Primul traseu de cicloturism şi drumeţie din Parcul Natural Văcăreşti a fost inaugurat, iar el măsoară 8 kilometri lungime şi poate fi parcurs atât de adulţi, cât şi de copii însoţiţi.

Ruta măsoară 8 km şi este alcătuită din două părţi: poteca „belvedere” şi poteca „printre bălţi”. Aceasta se desfăşoară pe digul care împrejmuieşte parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe două intrări: Splaiul Unirii 168 şi rampa de intrare în parc, din direcţia Strada Săvineşti. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.  

Traseul se adresează bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate şi este permis adulţilor şi copiilor însoţiti de părinţi. „Una dintre funcţiile cele mai importante ale Parcului Natural Văcăreşti este cea de recreere. O recreere «sănătoasă» care include activităţi precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea în aer liber şi linişte. Bicicliştii care vor pătrunde în parc pe bicicletă vor avea de acum ocazia să se bucure din plin de aceste servicii”, a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.


Cei care au amenajat acest traseu sunt Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, cu sprijinul Kaufland România şi alături de BikeXpert Racing Team.

Concurs de mountain bike

Programul Bicicleşti în Văcăreşti va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, în Parcul Natural Văcăreşti, pe data de 4 noiembrie 2017.

Biciclitul în Văcăreşti este o activitate permisă şi încurajată de regulamentul parcului, fiind prevăzută ca atare în Setul minim de măsuri speciale de protecţie şi conservare a diversităţii biologice în Parcul Natural Văcăreşti emis de Ministerul Mediului în august 2016.

În schimb, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activităţile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversităţii. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deşeurilor, ruperea sau distrugerea vegetaţiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseşte conform legii. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Quiet Guy
29.08.2017, 19:32:16

Am o intrebare: exista pista amenajata pentru mers, alergat?

+1 (1 vot)
alexandrovici mihail
30.08.2017, 09:35:59

Nu, prietene....Nici traseul pentru biciclisti nu este amenajat ca pista. Si nici nu ar trebui sa fie pentru ca ar strica din farmecul salbatic al acestui loc cu adevarat unic. Poti alerga linistit cu incaltaminte adaptata alergatului pe teren accidentat, dar, ca si in cazul mersului pe bicicleta este recomandat sa ai asupra ta un dog chaser. Nu sunt multi caini fara stapan, dar paza buna trece primejdia rea, Cel mai bun loc pentru alergat este pe dig.

+1 (1 vot)
Quiet Guy
30.08.2017, 18:18:05

alexandrovici mihail Multumesc mult pentru raspuns, obisnuiesc sa alerg intr-un parc national cu incaltaminte adaptata pentru acest mediu (mediu accidentat cum spuneti dvs) dar aici nu sunt ciini fara stapin si nici animale periculoase pentru om gen lup, urs, coyot. Ma gindeam cind vin in Romania sa alerg in acesta parc. De exemplu, am facut citeva trasee in Bucuresti. 1. Parcul Plumbuita - Parcul Circului - Sosea Stefan cel Mare - Calea Floreasca - Barbu Vacarescu - Bd. Lacul Tei - Parcul Plumbuita. 2. Parcul Plumbuita - bd. Lacul Tei - Barbu Vacarescu - Calea Floreasca - Calea Dorobanti - tur in jurul Parcului Herestrau.

+1 (1 vot)
alexandrovici mihail
1.09.2017, 09:46:25

Quiet Guy Dragul meu, in primul rand, suntem prieteni, as putea zice ca impartasim anumite puncte de vedere si nu este cazul sa mi te adresezi cu acel "dvs". Eu te sfatuiesc sa las la o parte ideea de a alerga pe Bulevarde in Bucuresti. Lasand la o parte faptul ca risti sa respiri un aer foarte poluat, pe trotuare sunt parcate masini si ai tot felul de onstacole. Daca vrei sa ncerci totusi eu iti recomans Bd Aviatorilor si, Bd Kiseleff , sunt inverzite iar trotuarele nu sunt foarte circulate. Stefan cel Mare si Dorobantii sunt ingrozitor de aglomerate. Iti doresc succes si te felicit pentru conditia fizica!