Bucureştenii protestează faţă de hotărârea Metrorex de a scoate de pe piaţă Abonamentul cu 62 de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abonamentul lunar cu 62 de călătorii FOTO Facebook Am voie sa fac poze la metrou
Abonamentul lunar cu 62 de călătorii FOTO Facebook Am voie sa fac poze la metrou

După ce reprezentanţii Metrorex au anunţat că preţul călătoriei cu metroul va fi majorat, iar abonamentul cu 62 de călătorii va fi desfiinţat, mai mulţi bucureşteni au decis să protesteze faţă de aceste decizii.

Astfel, pe 21 martie, mai mulţi bucureşteni care au abonamente cu 62 de călătorii vor face un eveniment de comemorare, după cum susţin reprezentanţii Grupului Nefiresc, organizatorii evenimentului.

„Metrorex doreşte scoaterea cartelelor de metrou de 62 călătorii, mergand pe ideea conform căreia călătorii sunt nemulţumiţi de acestea. De aceea, dorim să ne arătăm dezacordul într-un mod Nefiresc, organizând un vernisaj de comemorare a cartelei.Dacă eşti unul dintre îndoliaţii sau dintre beneficiarii ocazionali ai acesteia, te aşteptăm pe data de 21 martie să ne aduci cartelele tale folosite de metrou, ca un ultim omagiu“, anunţă reprezentanţii Grupului Nefiresc.

În replică, reprezentanţii Metrorex au explicat de ce s-a hotărât scoaterea de pe piaţă a Abonamentului cu 62 de călătorii:

„Având în vedere numeroasele petiţii înregistrate la S.C. Metrorex S.A. în ultimii trei ani cu privire la Abonamentul lunar cu 62 de călătorii, precum şi petiţiile primite prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, prin care călătorii îşi exprimau nemulţumirile în ceea ce priveşte efectuarea numărului de călătorii în perioada de valabilitate a abonamentului (fie efectuarea integrală a numărului de călătorii înainte de expirarea perioadei de valabilitate de o lună a abonamentului, fie neefectuarea celor 62 de călătorii caz ce conduce la nemulţumirea călătorilor în ceea ce priveşte plata călătoriilor neutilizate), S.C. Metrorex S.A. a analizat petiţiile şi propune eliminarea acestui titlu de călătorie, astfel călătorii fideli se pot orienta către alte titluri din portofoliul S.C. Metrorex S.A., în principal către abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii“.

Cât vor costa cartelele Metrorex

De pe 28 martie, preţul călătoriei cu metrou va fi majorat, după cum au anunţat reprezentanţii Metrorex. Tot de atunci, abonamentul lunar cu 62 de călătorii va fi desfiinţat, dar cartelele cumpărate până la 27 martie, inclusiv, vor putea fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziţiei.

Redăm mai jos noile preţuri pe care le vor avea abonamentele şi cartelele de călătorie Metrorex:

cartela cu două călătorii - 5 lei

cartela cu zece călătorii - 20 lei

abonament săptămânal cu număr nelimitat  de călătorii -25 lei

abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii - 70 lei

abonament de o zi - 8 lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite