Bucureştenii vor avea apă caldă. Comitetul Creditorilor Elcen amână decizia privind sistarea furnizării apei calde în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Comitetul Creditorilor Elcen a anunţat vineri că amână decizia privind sistarea furnizării apei calde în Bucureşti, după ce s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către Radet, în condiţiile în care Radet continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată.

Comitetul Creditorilor Elcena anunţat că amână decizia privind sistarea furnizării apei calde în Bucureşti, după ce în şedinţa de vineri s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către Radet, în condiţiile în care Radet continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată.  

„După ameninţările primarului Gabriela Firea la adresa administratorului judiciar al Elcen, şedinţa Comitetului Creditorilor s-a încheiat fără nicio decizie privind oprirea apei calde”, se arată într-un comunicat transmis de  administratorul judiciar al Elcen, Sierra Quadrant. 

Apa caldă ar putea fi întreruptă în condiţiile în care RADET continuă să nu-şi onoreze obligaţiile de plată. 

În şedinţa Comitetului Creditorilor Elcen  de astăzi, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către Radet, în condiţiile în care Radet continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace în săptămânile următoare o nouă şedinţă. Amânarea deciziei are loc în contextul în care doi dintre creditori (ENGIE şi TRANSGAZ) au absentat, iar cei prezenţi au evitat o poziţionare fermă printr-un vot "Da" sau "Nu", aşa cum a fost solicitat în convocatorul întâlnirii”, se precizează în comunicatul citat. 

Potrivit administratorului judiciar, Elcen se găseşte în situaţia în care este obligată să presteze servicii fără a fi plătită de către Radet, ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a plăti subvenţia. 

„Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să ameninţe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă. Pe fond, ameninţările primarului Gabriela Firea şi situaţia generală ţin de domeniul absurdului: PMB nu plăteşte subvenţia, dar cheltuie sute de milioane de lei pe companii de stat care sunt doar nişte găuri negre, inutile şi ineficiente, şi pe panseluţe şi festivaluri, apoi tot PMB iese în piaţă şi strigă că Elcen nu mai vrea să dea apă caldă. Elcen, şi dacă ar vrea să presteze servicii gratuite, la un moment dat nu mai are cum. Are nevoie de bani pentru a plăti salariaţii şi furnizorii, ca să producă energia pe care ei o vor gratis. Pasul firesc şi logic pentru doamna primar este să iasă public şi să ameninţe şi Romgaz acum. Să-i oblige şi pe ei să ne livreze gaze gratis. Apoi să le spună cetăţenilor să stea liniştiţi şi să mai bifeze încă o realizare pentru Capitală", a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite