Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureştenii vor putea plăti direct cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din Capitală

0
25 May 2022 09:00:59
Autor: Maria Ţaga

A început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale STB SA care nu deţin în momentul de faţă tehnologia plăţii cu cardul bancar, a anunţat, marţi,  Societatea de Transport Bucureşti. Acestea vor fi disponibile în maximum o lună de zile, a declarat directorul general STB, Adrian Criţ.

Procesul de implementare a noilor validatoare vizează 700 de vehicule, din generaţiile de autobuze, tramvaie şi troleibuze care nu au fost echipate din construcţie sau la momentul achiziţiei cu acest tip de validator. Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

„Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar şi prin cardurile bancare contactless.

Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare. Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul uşii unde este montat validatorul şi în interior”, se arată într-un comunicat al Societăţii de Transport. 

Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces. 

„Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investiţiile în materialul rulant şi în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat Adrian Criţ, Directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.

„Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS.

Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense”, a mai adăugat Adrian Criţ. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările