Bucuresti: Achiziţii de criză la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anaconda şi încă doi şerpi, un piton şi un boa, obţinuţi în captivitate, au ajuns în Austria, de unde au fost aduse cuplurile de marmosete, tamarini, tucani şi aracari.

Galerie Foto de la Zoo Băneasa

Ieri, de Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice, copiii au avut acces gratuit la Zoo Băneasa, ceea ce a atras un mare număr de vizitatori.

Până la ora prânzului, 2700 de adulţi, plătitori de bilete, intraseră la Zoo.

Aleile erau pline de oameni, unii cu copii în braţe şi chiar cu bebeluşi în cărucior. Mulţi erau interesaţi să vadă noii locatari de la Zoo Băneasa, despre care aflaseră de la televizor.

„Am auzit că au adus maimuţe şi păsări exotice şi cum maimuţele sunt foarte îndrăgite de copii, i-am adus să le vadă”, a spus o mămică care venise cu fetiţele ei, Alexia, de trei ani şi Ariana, de un an şi patru luni.

Marmosetele şi tamarinii, succes garantat

Deşi vedetele consacrate, precum cimpanzeul Felix, sau mandrilul Oscar au captivat, ca de obicei, atenţia publicului, lăsându-se şi fotografiaţi, nou-venitele le/au f[cut concurenţă, deşi abia puteau fi văzute, din cauza neastâmpărului lor.

Mici, de vreo 30 de centimetri, cu cozi cam la fel de lungi, cu figuri expresive şi comice, micuţele primate nu-şi găseau o clipă de răgaz.

Uneori veneau în faţa vizitatorilor şi-i priveau cu atenţie, dar în clipa următoare erau pe tavan sau prin cine ştie ce colţ.

„Sunt foarte drăguţe şi e bine că le-au adus, pentru că de anul trecut eu văd că au dispărut o maimuţică şi doi urşi. Cred că au murit”, a spus un băieţel de şapte ani, Mihai Constantin, care venise cu bunicii.

Şi alţi oameni remarcau faptul că animalele par mai puţine şi că multe cuşi par goale.

De asmenea, mulţi nu înţelegeau de ce tucanii  şi aracarii, cele două specii de păsări, nou aduse la Zoo Băneasa, aveau, ca decor, copaci uscaţi cu frunze veştejite.

„Parcă ar fi la Antipa”, a spus un tânăr care venise împreună cu prietena lui.

„Unde sunt animalele de altă dată?”

Deşi directoarea Grădinii Zoologice Băneasa, Anca Oprea,  afirmă că efectivul de animale este în prezent de 1780 de exemplare din 173 de specii, mulţi vizitatori spuneau că duc dorul animalelor de altă. „De la an la an sunt tot mai puţine animale”, spunea Constanţa Liţescu, bunica unui băieţel, Mihai. „Altădată, la Grădina Zoologică Băneasa puteai vedea şi elefant şi urs polar şi zebre. Acum, dintre animalele preferate trebuie să ne mulţumim doar cu cei doi lei şi câţiva tigri”, a mai spus femeia.

IEFTIN

Preţul unui bilet la Zoo Băneasa este de 13 lei pentru adulţi şi de 6,5 lei pentru copii


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite