Sorin Oprescu vrea ca bicicleta să devină mijlocul de transport nr. 1 în Capitală. Copenhaga, un reper pentru Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul General al Capitalei, la vizita sa oficială în Danemarca. FOTO PMB
Primarul General al Capitalei, la vizita sa oficială în Danemarca. FOTO PMB

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea să preia modelul danez privind folosirea bicicletei , ca mijloc de transport alternativ. Edilul Capitalei a căutat soluţii în oraşele din Danemarca şi pentru gestionarea reţelei de unităţi medicale din Bucureşti.

Primarul General, Sorin Oprescu, se află zilele acestea într-o vizită oficială în capitala Danemarcei, Copenhaga. 

Primarul Capitalei a avut întrevederi atât cu omologul său, Frank Jensen, cât şi cu Preşedintele Consiliului Regional Copenhaga, doamna Vibeke Storm Rasmussen, pe teme de infrastructură, de planificare trafic şi mediu şi de sistem sanitar.

Oprescu a rămas plăcut surprins de planul solid de dezvoltare urbană pe care l-au implementat cu succes danezii, chiar şi în perioadă de criză, şi a precizat că Bucureştiul are nevoie de experienţa oraşului Copenhaga în ceea ce priveşte infrastructura rutieră.

Este cunoscut că în Danemarca există o tradiţie veche în ceea ce priveşte mersul pe bicicletă, însă Copenhaga a transformat această variantă de transport într-un element esenţial al planificării urbane.

Oprescu doreşte ca cele două municipalităţi să colaboreze pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură, de planificare a traficului şi schimb de experinţă între universităţile daneze şi române.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Generale, peste 2.000 de studenţi români învaţă în universităţile din Copenhaga, iar Sorin Oprescu doreşte ca acest potenţial să fie posibil şi în sens invers.

Primarul capitalei Copenhaga, Frank Jensen, şi-a exprimat disponibilitatea unei cooperari apropiate între cele două oraşe: „Vă asigur că suntem deschişi spre o colaborare strânsă şi directă între municipalităţile noastre. Experţii şi specialiştii bucureşteni sunt bineveniţi la Copenhaga, unde pot obţine expertiza necesară pentru dezvoltarea de proiecte importante pentru oraş.”

În cadrul vizitei sale oficiale la Copenhaga, primarul Sorin Oprescu s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Regional al capitalei Danemarcei, Vibeke Storm Rasmussen, cu care a discutat despre posibilitatea încheierii unui acord de cooperare între Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Asociaţia Spitalelor din Regiunea Copenhaga, în vederea dezvoltării unui sistem nou de gestiune a reţelei de unităţi medicale.

Regiunea Copenhaga gestionează cel mai mare sistem de sănătate din Danemarca, de care beneficiază 1,7 milioane de locuitori, sistemul cuprinzând nouă spitale cu 40.000 de angajaţi. După întrevedere, primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat Spitalul Universitar de Urgenţă „RigsHospitalet” din Copenhaga, unde i s-a prezentat una dintre cele mai moderne secţii de traumatologie din Danemarca.

Citeşte şi:

Şcoli după model nemţesc, în Sectorul 3 al Capitalei. O delegaţie germană se află zilele acestea în Bucureşti

Interminabila problemă a maidanezilor bucureşteni a „încolţit“ autorităţile. Lacrimi, poezie şi acuzaţii dure la adresa preşedintelui ASPA

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite