Bucureşti: Dimineaţa poliţist model, după amiaza criminal sângeros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii agentului bucureştean Georgian Mădălin Ilie (25 de ani), care şi-a executat fosta iubită, ieri după-amiază, iar apoi s-a sinucis cu arma din dotare într-o garsonieră din Vitan, au reconstituit astăzi ultimele ore din viaţa acestuia.

Şocaţi, poliţiştii de la Secţia 12 încearcă să-şi explice cum a fost posibil ca agentul să dispară din Secţie cu pistolul şi de a recurs la acest gest extrem. Potrivit şefului său, tânărul a ieşit din tură la ora 14.

S-a prezentat la ofiţerul de serviciu, căruia trebuia să-i predea pistolul, muniţia şi raportul de activitate pe ziua respectivă, dar i-a spus că va mai întârzia câteva minute pentru a curăţa arma. Colegii l-au văzut intrând în camera specială pentru armament, însă au descoperit, o oră mai târziu că dispăruse şi a început să-l caute.

În acel moment, ofiţerul de serviciu a realizat faptul că Georgian Ilie nu predase pistolul Carpaţi. “Ofiţerul de serviciu a încercat imediat să-l contacteze pe telefonul mobil, dar fără succes, ultima dată la 16,20. La scurt timp, a fost anunţat prin dispecerat că agentul îşi împuşcase fosta iubită, după care şi-a tras şi el un glonţ în cap”, ne-a declarat comisarul-şef Constantin Ionescu, şeful Secţiei 12 Poliţie. 

Spera să se împace de Crăciun

Potrivit anchetatorilor, Georgian Ilie a ajuns la locuinţa fetei, de pe strada Aleea Foişorului în jurul orei 16, cu un buchet de flori, patru doze de bere, o sticlă de şampanie şi pistolul din dotare. Spera ca Gina Bănică (23 de ani), fosta sa iubită, de care se despărţise în urmă cu o lună, să accepte să formeze din nou un cuplu. Tânăra a refuzat, însă,  iar poliţistul a împuşcat-o în cap.

Nu a suportat ideea despărţirii şi s-a sinucis, cu acelaşi pistol, chiar în timp ce era sunat insistent de colegii săi, care descoperiseră disparţia armei. Cei doi au murit, câteva ore mai târziu.

Poliţist- model

Agentul Georgian Ilie a lucrat în poliţie din 2005. Până în 2007 a fosat agent de ordine publică la Săcele, iar din 2007 a fost transferat la Bucureşti. Din acel moment a locuit împreună cu iubita sa, în apartamentul părinţilor acesteia.

Gina lucra la Unitatea Militară 02210, ca soldat gradat voluntar. Potrivit superiorilor săi, dosarul agentului arăta impecabil, acesta nefiind sancţionat niciodată. Mai mult, la testele psihologice a reieşit că avea o inteligenţă peste medie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite