Elevii din Bucureşti se transformă, de Ziua Europeană a Resuscitării, în medici: vor învăţa cum să salveze viaţa unui om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor fi instruiţi de voluntari ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov FOTO Arhiva Adevărul
Elevii vor fi instruiţi de voluntari ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov FOTO Arhiva Adevărul

Elevii claselor a III-a şi a IV-a din şcolile bucureştene vor învăţa, miercuri, de Ziua Europeană a Resuscitarii, tehnicile de prim ajutor, pentru a putea salva, în situaţii limită, viaţa unui om. Copiii vor fi instruiţi de către voluntari-formatori ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Cursurile de prim ajutor sunt oferite de către Societatea de Salvare Bucureşti, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare.

Întreaga acţiune va avea loc cu ocazia Zilei Europene a Resuscitării, marcată în premieră anul acesta, pe 16 octombrie, la iniţiativa Consiliului European de Resuscitare, potrivit Mediafax.

Acest demers are ca scop educarea populaţiei tinere din Europa în ceea ce priveşte acordarea de prim ajutor, pentru creşterea numărului de supravieţuitori în cazul unui stop cardiorespirator.

În Europa, peste 700.000 de oameni mor anual din cauza faptului că nu le-a fost acordat primul ajutor în primele minute de stop cardiorespirator, iar Parlamentul European a anunţat, anul trecut că doreşte organizarea unei săptămâni de informare în întreaga Europă despre tehnicile de resuscitare.

Pe aceeaşi temă:

Elevi fără corn şi lapte, în Dolj. Programul nu poate fi aplicat din cauza birocraţiei

Zeci de elevi buzoieni s-au întors din străinătate

Cele mai multe violenţe din şcoli au fost în sectorul 1. Pistoale şi cuţite, în mâinile elevilor bucureşteni

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite