Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureşti: Jandarmii „lunetişti”, băgaţi în anchetă

0
17 Dec 2009 12:14:37
Autor: adevarul

Poliţiştii încearcă încă să descopere arma din care a pornit glonţul de calibru 9 mm, care i-a spart geamul locuinţei unui membru al Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cea mai probabilă variantă este că aceasta aparţine unuia dintre jandarmii din unitatea situată în zona străzii Mircea Vodă, peste drum de blocul în care locuieşte Mihai Ionescu, consilier juridic în cadrul CNSAS. „Nu putem fi sută la sută siguri că aceasta este varianta corectă decât atunci când vom descoperi arma. În acest moment, sunt verificate toate pistoalele jandarmilor. Cel mai probabil, a fost vorba de un accident. Din fericire, nu a făcut victime. După stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul, vom stabili şi încadrearea juridică a faptei”, au declarat anchetatorii.

Glonţul din mijlocul sufrageriei

Mihai Ionescu a tras o sperietură soră cu moartea, ieri, când a descoperit un glonte de calibru 9 mm în mijlocul sufrageriei sale. A sunat imediat la poliţie, îngrozit de faptul că viaţa i-ar fi putut fi pusă în pericol. Ofiţerii judiciarişti l-au liniştit, însă, repede. Primele concluzii ale anchetei exclud varianta unei fapte premeditate. Mihai Ionescu a fost implicat, în 2008, într-un scandal cu fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu. Aceasta a depus o plângere penală pe numele lui Ionescu, în care îl acuza că ar fi împiedicat realizarea unei expertize în dosarul în care ea contesta verdictul de „poliţie politică” primit de la CNSAS.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările