Bucureşti: Locul adevăratei iubiri este pe colţ cu Bulevardul Uverturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O poveste de dragoste cu năbădăi, de demult,  din cartierul Militari, a ajuns o legendă care prinde rădăcini adânci în faţa teatrului Masca.

Povestea sutelor de lăcăţele prinse de gardul din sârmă al teatrului a început din 2005. Atunci, directorului instituţiei, actorul Mihai Mălaimare, i-a fost adus la cunoştinţă  povestea simbolică a încuietorilor de către un cuplu care locuieşte în zonă şi care ei însăşi trăiau o iubire imposibilă, precum personajele din poveste.

Chinezul care a unit două destine pe viaţă

Emilia şi Constantin i-au mărturisit actorului, despre simbolica lacătelor, faptul că un bătrân chinez, pe nume Sun Young, care avea un anticariat în cartier, le-a dat tinerilor din legendă două încuietori pe care să le prindă în toartele lor pe gardul unei vechi biserici, unde acum se află teatrul Masca, urmând ca apoi să arunce cheile sau să le îngroape.

„Când veţi putea veni înapoi, iar lacătele vor mai fi acolo şi nu vor mai fi complet distruse de vreme, să ştiţi că dragostea voastră a învins voinţele potrivnice”, le-a spus bătrânul înţelept chinez.

Cei care practic au dus legenda mai departe, îndrăgostiţii Emilia şi Constantin au primit lacăte de la unul dintre bunicii lor, iar după ce s-au căsătorit le-au prins primii de gardul teatrului. De-atunci, directorul insituţiei, Mălaimare, a decis ca tot gardul care împrejmuieşte teatrul Masca să fie „suport” pentru aceste încuietori metalice care constituie însemnul că oricărei iubiri îi este dat să învingă nu doar obstacolele ci şi timpul.

În faţa teatrului Masca sentimentele nu se cenzurează

De ce tocmai în acest loc? „Teatrul Masca este un teatru făcut cu dragoste. Când vor fi 20.000 de lacăte în gard, lumea întreagă va şti că locul adevăratei iubiri este colţul făcut de Bulevardul Uverturii cu strada Ţugulea, adică teatrul Masca, locul în care se permite orice gând, orice zâmbet, orice lacrimă”, spune actorul Mihai Mălaimare.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite