Bucureşti: Petrică Drumea are cai de 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul are în curtea sa din oraşul Pantelimon zece cai din rasa Fresians, câteva şarete, trăsuri şi sănii aduse din Olanda, fiecare valorând între 10.000 şi 40.000 de euro.

Principala pasiune a lui Petrică Drumea sunt caii. Pe lângă cei zece pe care îi are în curtea sa, mai are şi o familie de ponei, dar şi trăsuri şi şarete, toate aduse din Olanda. Atracţia faţă de cai o are încă din copilărie şi a moştenit-o de la familia lui. „De mic am avut bucuria de a creşte printre cai. La vârsta de opt ani am fugit în târg cu 500 de lei şi mi-am cumpărat primul meu cal. Tata m-a certat atunci şi mi-a zis să-mi cumpăr elicopter dacă sunt şmecher, nu cai, pentru că lumea a evoluat“, povesteşte Petrică.

„Apreciez caii pentru calităţile lor speciale“
Pentru că a avut ocazia să cunoască foarte bine aceste animale şi să ţină în gospodăria lui mai multe rase de cai, Petrică a început să-i aprecieze pentru caracterul şi calităţile lor speciale. Când vine vorba despre caii din rasa Fresians, întotdeauna îi descrie cu plăcere.
„Sunt animale cu un caracter puternic şi sunt foarte generoase. Au un aspect foarte frumos şi sunt de culoare neagră. De asemenea, calul este un animal foarte inteligent şi sensibil“, explică Petrică. De când i-a descoperit nu mai este atras de alţi cai, iar vedeta familiei este Prinţul, un cal în vârstă de 8 ani adus în urmă cu doi ani din Olanda.

Pasiune cu profit de zeci de mii de euro

De doi ani, de când are asemenea exemplare în curtea sa, Petrică s-a gândit să le ofere cele mai bune condiţii. A adus câţiva îngrijitori special angajaţi pentru cai, şampoane şi creme din Olanda pentru fiecare cal în parte, un adăpost pe măsură şi chiar un duş, amenajat doar pentru animalele lui preferate. „Avem şampoane speciale pentru caii cu păr negru, iar pentru cei cu părul alb folosim altele, iar de curând le-am făcut şi un duş al lor“, povesteşte Petrică.


Pentru frumoasele exemplare de cai, Petrică nu putea să nu achiziţioneze şi câteva trăsuri pe măsura acestora. „Când eram mic aveam căruţe şi camioane din lemn, acum pentru rasa Fresian am adus tot din Olanda, câteva trăsuri, şarete şi mai nou am luat şi o sanie”, spune bărbatul.  Pentru că se apropie iarna, pasionatul de cai aşteaptă cu nerăbdare prima ieşire pe zăpadă cu Prinţul înhămat la noua achiziţie: o sanie verde cu 7 locuri.
Pe lângă faptul că iubeşte foarte mult aceste animale, Petrică s-a gândit şi la latura financiară. „Pentru că sunt atât de frumoşi, sunt contactat pentru diferite evenimente, cum ar fi nunţi, filmări sau târguri“, mai zice pasionatul de cai.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt preţurile pentru cei care vor să închirieze trăsuri şi cai?
P.D.: Diferă în funcţie de cererile clienţilor. Cei care vor să vadă caii şi modelele de şarete pe care le pot închiria au la dispoziţie site-ul www.caisitrasuri.ro.
Ai putea să renunţi vreodată la aceste animale?
Niciodată. Am crescut de mic alături de cai, de căruţe şi o să cresc toată viaţa aceste animale. Sper ca şi copii mei să fie la fel de pasionaţi ca şi mine.

NĂSCUT  22 octombrie 1967, Bucureşti

STUDII  Liceul Economic Nr.4 „Viilor“

OCUPAŢIE  Director la propriile firme

FAMILIE Este căsătorit şi are doi copii, o fată şi un băiat

Ce-i place
Principala sa pasiune sunt caii, iar cei mai frumoşi, după părerea lui Petrică, sunt cei din rasa Fresians. „De asemenea, îmi mai plac filmele. Eu la ora 19.00 prefer să stau în casă şi să mă uit la filme decât să am alte activităţi“, spune Petrică Drumea.

Ce nu-i place
„Este foarte greu să spun ce nu-mi place. Eu încerc să văd lucrurile frumoase în orice activitate, mă adaptez la orice. Dacă sunt sănătos, nu mă deranjează nimic“, mai spune iubitorul de cai.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite