Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Bucureşti: Plimbare scurtă cu metroul la suprafaţă (GALERIE FOTO)

0
23 Jun 2009 21:21:21
Autor: adevarul

Staţia dintre IMGB şi Depoul IMGB este singura din Capitală unde metroul iese din tunel. Mulţi dintre bucureşteni nu ştiu că există o staţie de metrou unde pot vedea, din interior şi altceva decât pereţii tunelului.

Staţia cu pricina este ultima de pe Magistrala 2 - Pipera – IMGB.  Poate acesta este motivul pentru care puţini ştiu de existenţa ei. Nu prea multă lume străbate magistrala până la ultima staţie.

În general, cei care merg cu metroul până la Depoul IMGB o fac cu un scop anume: ori pentru că lucrează în zonă, ori pentru a lua microbuzul către comuna Berceni. „La Apărătorii Patriei se cam goleşte metroul.

Foarte puţini ajung până la IMGB şi chiar şi mai puţini până la Depou. Cred că dimineaţa sunt cei mai mulţi, când merge lumea la muncă, dar chiar şi aşa nu depăşesc 50 de persoane care parcurg ultima staţie“, a declarat Valentin Stoica, paznic la metrou.

Get the Flash Player to see this player.
Zona unde metroul iese din tunel nu este una foarte pitorească (vezi galerie foto). Multe fabrici, uzine, depouri. Pe marginea drumului stufăriş. Cam aceeaşi imagine care apare şi din tren, la intrarea în Bucureşti. Singurul lucru de interes „turistic“ pare a fi fost un corcoduş care a crescut chiar lângă linia de metrou. Totuşi, experienţa este una interesantă în sine şi merită trăită, într-o zi liberă.

„Recunosc că nu ştiam că metroul merge pe la suprafaţă. Trebuie să fie o experienţă interesantă“, a spus Badea Dima, care foloseşte metroul de mai bine de 20 de ani.

La fel de mirat la aflarea „ciudăţeniei“ a fost şi Costin Codruloi, student în primul an la Agronomie, originar din Olteniţa. „Niciodată nu am ajuns până la ultima staţie. Cel mai departe pe magistrala asta am mers până la IMGB, de unde iau microbuzul către Olteniţa“.

Pe de altă parte, sunt şi unii care ştiau de mai demult de existenţa acestei staţii pe la suprafaţă. „Am aflat întâmplător de ea. Mă duceam către biroul administrativ al IMGB, în interes de serviciu şi nu am coborât la staţia la care trebuia. Am mai mers o staţie şi m-am mirat când am văzut că vine lumină de afară. Este o chestie interesantă“, a spus Mioara Mihai, bucureşteancă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările