Bucureşti: Psihiatru înjunghiat de un bolnav psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agresiune. O doctoriţă de la Spitalul Universitar a fost tăiată pe faţă de un pacient care a devenit extrem de agitat în timpul unui consult

Incidentul s-a petrecut luni seara în Ambulatorul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), care se află la câteva sute de metri de spital.

Doctorul-psihiatru Manuela Tecuţă era singură cu pacientul ei în cabinet şi îi oferea acestuia o consultaţie.

„Deodată s-a repezit la ea şi a început să o taie cu un briceag. A suferit leziuni pe faţă, pe scalp şi pe antebraţul mâinii stângi, unde i-a fost tăiat şi nervul”, a povestit Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Imobilizat de colegii victimei

În ajutorul femeii au sărit colegii, care l-au imobilizat pe agresor, iar doctoriţa a fost internată la la Secţia de Chirurgie Reparatorie, unde a fost operată ieri dimineaţă.

„Prima operaţie a fost la nivelul feţei şi a scalpului. Ce-a de-a doua a fost la mână, mai grea, pentru că a trebuit să-i fie reconstruit nervul la microscop”, a mai spus Bogdan Popescu.

Medicii spun că pacienta va avea nevoie de două săptămâni de internare după care va urma o perioadă de recuperare.

Internat la „Obregia”

Pacientul violent a fost reţinut de poliţişti, însă aceştia nu au reuşit să obţină nicio declaraţie de la el.

Reprezentanţii poliţiei spun că bărbatul era incoerent şi au fost nevoiţi să-l interneze la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Obregia”.

„Nu se poate vorbi cu el, are o stare agitată. Este internat şi medicii încearcă să-l liniştească. Nu ştim încă ce diagnostic are“, a precizat directorul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Dan Prelipceanu.

Ionel Vînt ar fi fost şofer la Penitenciarul Jilava, potrivit locatarilor imobilului de unde s-a mutat în urmă cu opt ani.

Foştii lui vecini îşi amintesc faptul că, în umră cu vreo 10 ani, Vînt s-a certat cu un alt locatar, a ieşit în stradă şi i-a spart acestuia geamul cu o piatră.

Poliţiştii nu au reuşit să afle prea multe de la el, iar încadrarea juridică a faptei şi pedeapsa care va fi aplicată în acest caz, vor fi stabilite după primirea rezultatului expertizei medicilor legişti.

A colaborat Valeria Cupă.

Citat

“Agresorul a mai fost internat la noi, are probleme psihice. Nu se poate discuta cu el, este foarte agitate” - Dan Prelipceanu, directorul Spitalului Clinic de Psihiatrie “Obregia”



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite