Bucuresti: România, înaintea Rusiei la muzica corală religioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul SOUND a câştigat marele trofeu la renumitul Orhid Choir Festival din Macedonia, întrecând Rusia, Ucraina şi Lituania

Dirijorul Voicu Popescu şi Corul Sound au primit, duminică seara, trofeul suprem la marele festival de la Ohrid, Macedonia.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26-30 august, cu participarea a 36 de formaţii corale, reprezentand 16 ţări.

Corul Sound a concurat la două secţiuni ale festivalului: Concurs şi Muzică Sacră, susţinând reprezentaţii sâmbătă şi duminică.

Din repertoriu, au făcut parte „Suita Corală din Ţara Oaşului”, de Dariu Pop, „Ave Maria”, de Javier Busto, „Şi alte variaţiuni pe tema Chindiei”, de Alexandru Paşcanu, „Podobia”, de Paul Constantinescu, şi „Tatăl nostru”, de Dan Voiculescu.

“Aşa cum au spus şi organizatorii, ediţia de anul acesta a fost una serioasă şi încărcată. Formaţiile prezente, mai ales cele din Ucraina, Lituania şi Rusia au ridicat foarte mult ştacheta, iar pentru România a fost prima data când s-a prezentat cu cinci formaţii corale la Festival.
A fost o mare surpriza faptul ca am ajuns la acest nivel. Noi ne-am prezentat cu o formaţie din care nu fac parte muzicieni, însă munca susţinută şi talentul au convins juriul că merităm marele premiu.
Este o bucurie imensă pentru noi că am adus România într-o poziţie în care rar se regăseşte, şi asta nu pentru că nu avem talente, ci pentru că, de cele mai multe ori, lipsa fondurilor este cea care face imposibil acest lucru“, a declarat Voicu Popescu.

Prezenţa Corului Sound la Ohrid Choir Festival a fost susţinută de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir, şi de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite