Sorin Oprescu, vizită la două şcoli incluse în programul BEI de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu vizitează, duminică, două şcoli incluse în programul BEI FOTO Marian Iliescu
Sorin Oprescu vizitează, duminică, două şcoli incluse în programul BEI FOTO Marian Iliescu

Primarul general Sorin Oprescu va vizita, duminică, două şcoli incluse în programul BEI de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti.

Primarul general al Capitalei va vizita, începând cu ora 12.00, două unităţi de învăţământ din Capitală: Şcoala nr. 311 (strada Gârleni nr.10, sector 6) şi Şcoala nr.206 (strada Ariniş nr.5, sector 6).

Din totalul celor 102 şcoli cuprinse în programul de reabilitare BEI, 64 sunt şcoli generale, 15 sunt licee, 19 sunt şcoli speciale şi patru sunt grădiniţe. Două dintre aceste şcoli au fost excluse din programul de reabilitare, după ce în instanţă au fost câştigate procesele care vizau proprietatea clădirilor de către foştii proprietari.

La aceste unităţi de învăţământ s-au făcut lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă, s-a refăcut termoizolarea, au fost dotate cu reţele noi de date şi voce, cu instalaţii de incendiu şi efracţie, dar şi cu sisteme video în interior şi exterior, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu declara la sfârşitul anului trecut că aceste şcoli nu mai fuseseră reabilitate de zeci de ani, unele chiar din 1960.

Programul de reabilitare derulat de Primăria Municipiului Bucureşti cu Banca Europeană de Investiţii are o valoare de 233,58 milioane de euro, din care 112,2 milioane de euro sunt bani proveniţi prin finanţarea BEI, iar 121,38 milioane de euro, la care se adaugă TVA, şi alte taxe, provin din surse locale.

Pe aceeaşi temă:

Sorin Oprescu, în vizită la lucrările de la două şcoli reabilitate prin programul BEI

Oprescu: „Plănuim să demarăm un program de reabilitare pentru 60 de grădiniţe“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite