Poliştii high-tech de Bucureşti: agenţii de la Poliţia Locală vor să patruleze pe segway-uri, cel mai ecologic mijloc de transport, prin Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicletele inteligente s-au dovedit a fi de succes în oraşe ca Stockholm sau Londra FOTO trbimg.com
Bicicletele inteligente s-au dovedit a fi de succes în oraşe ca Stockholm sau Londra FOTO trbimg.com

Proiectul de buget al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti prevede şi achiziţionarea a zece biciclete speciale cu autoechilibru. Dacă va fi aprobat, poliţiştii vor fi mai eficienţi circulând mai uşor prin străzile aglomerate de turişti din Centrul Istoric, dar şi pentru că vor ajunge mai repede la posibilele incidente.

Astfel, dacă bugetul va fi aprobat, el prevede ca Poliţia Locală să achiziţioneze zece biciclete inteligente pe care agenţii le for folosi în principal în Centrul Istoric, dar şi în parcuri. Fără a avea un calcul precis, reprezentanţii Poliţiei Locale Bucureşti au trecut ca sumă alocată acestei investiţii 343.000 lei.

"Ideea vine din ţări din vestul Europei unde, în oraşe ca Stockholm sau London, s-a dovedit a fi o soluţie care a eficientizat intervenţia poliţiştilor locali. Desigur, cum bugetul încă nu s-a votat, nu s-a făcut nicio licitaţie, caiet de sarcini sau anunţ oficial, nu se ştie dacă proiectul va fi aprobat. Noi ne am vrea să achiziţionăm circa 10 astfel de vehicule", a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti.

De altfel, nu este prima dată când poliţiştii locali din Bucureşti achiziţionează tehnologie de ultimă oră pentru a deveni mai eficienţi. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a achiziţionat, la începutul anului, după modelul britanic, un sistem de monitorizare video-audio de ultimă generaţie, în valoare de peste două miliarde de lei.

Mai exact, este vorba despre sistem funcţional complex pentru monitorizarea traficului rutier compus dintr-un subsistem car-video, pentru autoturismele Dacia Duster din dotarea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, şi dintr-un subsistem man-video, destinat agenţilor.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite