Bucureşti: Trecerile de pietoni, parcări pentru maşini înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerile de pietoni din zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană sunt blocate de câteva zile de două autoturisme înzăpezite, nemişcate de când a început să ningă.

Pe lângă cele două maşini acoperite de un strat gros de zăpadă, o Dacia Logan şi o Mazda, pe trecerea de pietoni se mai află şi un Hyundai proaspăt parcat. „Dacia asta este aici de acum trei zile. Eu am coborât să dau zăpada din faţa blocului şi mă mai uit pe-aici pe la maşini, le cam cunosc. N-a mai luat-o de aici pentru că e dezastru în oraş, dar e parcată prost, că încurcă lumea“, spune Dumitru Coman, un locatar de la blocul alăturat.  
 
Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au fost anunţaţi de situaţie şi susţin că imediat ce vor termina de ridicat maşinile care încurcă vehiculele de deszăpezire le vor ridica şi pe acestea.

„De două zile prioritatea noastră este să ridicăm maşinile care stau în calea utilajelor de deszăpezire sau care blochează alte autoturisme. Vor fi luate şi acestea, probabil diseară (ieri n.r.) sau în această dimineaţă“, a declarat Daniel Piştea, inspector-şef la Brigada de Poliţie Rutieră.  

În ultimele două zile, în Capitală, au fost ridicate din calea utilajelor de deszăpezire în jur de 190 de maşini.

Trecerile de pietoni din zona gurilor de metrou de la Piaţa Romană au fost trasate acum aproximativ şase luni, în urma campaniei „Eliberaţi Piaţa Romană!“, iniţiată de ziarul „Adevărul de Seară“.

Din cauza maşinilor parcate una lângă alta, trecătorii erau nevoiţi să le ocolească sau să se strecoare printre ele. După mai multe articole apărute în „Adevărul“ şi „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Administraţiei străzilor au amplasat indicatoare şi au marcat trecerile.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite