FOTO Singurul tren de mare viteză construit în România a ajuns ieri în Bucureşti. Cum arată garnitura care costă 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul tren de mare viteză construit în România a ajuns, joi, în Gara de Nord din Capitală. Momentan, garnitura este în perioada de probe şi, cel mai probabil, va începe să circule cu pasageri din luna martie a acestui an.

Trenul costă aproximativ 5 milioane de euro şi este singurul de mare viteză construit în România, la Craiova, după cum au anunţat reprezentanţii firmei Softronic, cea care s-a ocupat de construcţia garniturii.

Ieri, trenul de mare viteză, care în acest moment se află în perioada de probe, a ajuns în Gara de Nord din Capitală. „De trei luni se află în probe şi credem că în luna martie ar putea să circule cu călători“, a declarat Radu Slatian, consultant Softronic. 

Trenul poate atinge o viteză de 160 de kilometri pe oră şi are patru vagoane, însumând o capacitate de transport de peste 400 de pasageri. „Există 182 de locuri pe scaune şi 220 de locuri pentru cei care stau în picioare“, a precizat Slatian.

image

Trenul ajuns ieri în Gara de Nord circulă momentan fără călători FOTO Andrei Irimescu

Nu se mai schimbă locomotiva

Imediat după ce va ieşi din perioada de probe, noul tren va circula pe ruta Motru- Craiova -Bucureşti, întorcându-se pe acelaşi traseu. În ceea ce priveşte avantajele aduse de construcţia noii garnituri, reprezentanţii Softronic spun că nu va mai fi necesară schimbarea locomotivei, economisindu-se energie. 

„Acesta este prototipul, dar se va începe construirea unuia la fel spre sfârşitul acestui an“, a ţinut Slatian să precizeze. 

Proiectarea trenului ajuns, joi, în Gara de Nord a început la sfârşitul anului 2009, iar construcţia s-a încheiat anul trecut.

image

FOTO Andrei Irimescu

Pe aceeaşi temă:

Premieră în România. Un tren de mare viteză este construit de o firmă din Craiova

Trenul electric SF construit în România: 160 km/h, senzori, Wi-Fi gratuit

Trenul electric SF construit în România circulă de luna aceasta. CFR nu este interesată să-l cumpere

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite