„Zilele Bucureştiului“ readuc o parte din oraşul de altădată: hanurile, mahalalele şi luxul elitei din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea este liberă FOTO Organizatori
Intrarea este liberă FOTO Organizatori

Cu ocazia „Zilelor Bucureştiului”, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei. Evenimentul va avea loc pe parcursul a patru seri, de la ora 19.00, cu plecare din faţa Teatrului Odeon.

Turul ghidat nocturn al Capitalei va avea tema „Moravuri, obiceiuri şi obsesii bucureştene”, va cuprinde opt opriri pe un traseu de un kilometru şi va dura două ore, timp în care va fi ilustrată viaţa oraşului Bucureşti şi a locuitorilor săi, din secolele XIX-XX.

Traseul-nocturn propus de ARCEN la aniversarea Capitalei este cuprins în perimetrul străzilor Calea Victoriei, strada Ion Câmpineanu, strada Academiei, Piaţa Revoluţiei, strada Valter Mărăcineanu, strada George Vraca, strada Ion Brezoianu, intrarea Rigas, strada Constantin Mille şi bulevardul Regina Elisabeta. Evenimentul va avea loc în perioada 19-22 septembrie, de la ora 19.00, iar participanţii vor pleca din faţa Teatrului Odeon.

În cadrul acestui traseu vor fi readuse în atenţia bucureştenilor poveşti despre boema literară de la Grădina Oteteleşeanu, istorii legate de apariţia telefonului la Bucureşti, dar şi a cinematografiei, despre luxul Capitalei, despre primele librării ale Bucureştiului de secol XIX, despre băcănii celebre şi hoteluri de lux, dar şi despre mahalalele şi hanurile de altădată.

Traseul cultural nocturn, organizat cu ocazia „Zilelor Bucureştiului”, este o continuare a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti”, aflat în această vară la cea de-a patra ediţie, având parte de un număr record de participanţi, peste 2500 de persoane.

Participarea la eveniment este gratuită.

Pe aceeaşi temă:

Mahalalele celebre ale Bucureştiului de altădată: cele mai scumpe bijuterii, jafuri cutremurătoare şi boieri notorii

FOTO Bătaia cu flori, atracţia principală la Zilele Bucureştiului

Muzică clasică la metrou, un proiect artistic de Zilele Bucureştiului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite