Bucureşti:Don Juan de Obor, de la amor la tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lili, amica lui Giangiordano, spune că reclamantele sunt de vină pentru “tratamentele” la care au fost supuse. Şi poliţiştii l-au eliberat pe pictor pe motiv că femeile ar fi mers de bună-voie la el.


Poliţiştii l-au “săltat” pe Eugen Giangiordano, în urmă cu trei zile, pentru sechestrare, viol şi tâlhărie, chiar de la casa bunei sale prietene, doamna Lili.

Femeia locuieşte pe strada Silvestru, din zona Obor, împreună cu fiica şi cu ginerele său, iar pictorul mai venea deseori pe la ea.

Bucureşteanca spune că nu se aştepta să vadă oamenii legii la poarta casei tale. „Sunt prietenă bună cu Eugen de doi ani şi jumătate şi nu îmi vine să cred că a fost săltat de poliţişti. Nu este vinovat de nimic pentru că le cunosc pe aceste femei care-au făcut plângere şi ştiu de ce sunt în stare“, a spus ieri femeia.

„Femeile se răzbună pe Eugen, din gelozie“

Lili susţine că una dintre cele trei foste amante, Camelia, care a fost împreună cu Eugen timp de un an şi jumătate, este îndrăgostită de acesta şi că încearcă să-i facă „zile fripte“ din gelozie, pentru că pictorul nu o mai doreşte.

„Au fost şi pe la mine pe acasă pentru că se gândeau că am eu vreo relaţie cu Eugen, dar noi suntem doar prieteni“, a mai spus doamna Lili.

Sechestrată timp de zece zile

Cu toate acestea, Giangiordano a fost reţinut marţi, după ce una dintre fostele amante, Cristina (40), a chemat poliţia pe motiv că a fost sechestrată timp de zece zile, în apartamentul lui din Călăraşi. 

Femeia locuieşte în Capitală şi avea o relaţie de câteva luni cu pictorul, după ce l-a cunoscut pe internet.

Ea a spus anchetatorilor că bărbatul a ţinut-o încuiată în casă şi a umilit-o în cele mai groaznice feluri, ca şi pe celelalte amante pe care le-a avut.

Când a scăpat, femeia a chemat poliţia, care l-a reţinut pe amantul ei.

După 24 de ore, însă, procurorul care se ocupă de caz a decis eliberarea sa pe motiv că femeile au fost de acord să meargă în apartamentul său, potrivit unor surse judiciare.

„Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că tratamentele la care şi-a supus amantele au fost săvârşite din iubire, pentru a clădi cu ele o relaţie de lungă durată“, a spus comisarul-şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Stingea ţigările pe fostele amante

Alte două foste amante ale pictorului s-au mobilizat şi au venit în “completarea” Cristinei.

Ele au declarat poliţiştilor că acesta le-a abordat pe internet şi le alegea pe cele care suferiseră din dragoste, pe diferite site-uri matrimoniale unde intra cu porecla Pictorul sau Giangiordano.

„Stingea ţigările pe mine şi mă ameninţa cu toporişca. Când nu vroiam să întreţin relaţii sexuale cu el pur şi simplu mă viola“, a spus doamna Elena, care a avut o relaţie de şapte ani cu torţionarul.

Ea a adăugat că bărbatul o aducea la el acasă unde îi făcea poze în poziţii obscene, fără voia ei.

O altă reclamantă, Camelia, a povestit poliţiştilor că le obliga să îşi pună bucăţi de ardei iute pe părţile intime.

Cele trei recunosc că l-au iubit şi de aceea nu au chemat poliţia.

„Avea ceva malefic care atrăgea când vorbeai cu el“, povesteşte una dintre fostele amante.




Greu cu probele la viol

În urmă cu numai o lună, Victor Stroe, un bucureştean în vârstă de 33 de ani a fost reţinut sub acuzaţia că a violat o studentă de la Politehnică şi că a încercat să agreseze şi o adolescentă în vârstă de 16 ani.

Bărbatul este recidivist, el a violat o fată în luna noiembrie a anului trecut.

Poliţiştii au fost nevoiţi însă să-l elibereze din lipsă de probe.

PĂREAREA SPECIALISTULUI 

Christian Ciocan
Comisar-şef Poliţia Capitalei

Site-urile de socializare sunt mai periculoase decât orice altă modalitate de a intra în contact cu un străin. Femeile singure sunt o categorie vulnerabilă de care escrocii profită cel mai des. În acest caz este vorba de un fel de escrocherie sentimentală, pentru că bărbatul se deghizează uşor într-un personaj simpatic şi de bună-credinţă. După câteva întâlniri virtuale, victima are deja o părere, o preconcepţie în ceea ce-l priveşte pe noul prieten. Când se întâlneşte cu el în realitate ea are deja încredere în el şi acestuia îi este mai uşor să o convingă să fie singur cu ea. Sfatul meu este ca toată lumea, nu numai femeile, să se ferească de persoanele care par a fi prea dispuşi să le fie prieteni imediat ce s-au cunoscut online.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite