Bucureştiul va avea 100 de autobuze electrice. Procesul este unul de durată, iar autobuzele vor intra în flota RATB peste câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele electrice vor circula prin Capitală peste câteva luni
Autobuzele electrice vor circula prin Capitală peste câteva luni

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de autobuze electrice, după ce Consiliul General a aprobat un proiect de hotărâre care vizează modernizarea parcului auto. Concret, este vorba despre un acord de principiu, urmând ca RATB să facă un studiu de fezabilitate şi să demareze procedura de achiziţie a autobuzelor.

"Se împuterniceşte RATB să facă demersurile necesare în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice (studiu de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Minicipiului Bucureşti", se arată în proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul General. 

Concret, studiul de fezabilitate va determina numărul de vehicule, dimensionarea infrastructurii de încărcare necesară acestora, modul şi etapele în care vor fi utilizate în sistemul de transport public de pe teritoriul municipiului Bucureşti şi va fi transmisă spre dezbatere şi aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Achiziţia acestor autobuze vine după ce Planul de calitate a aerului în Municipiului Bucureşti prevede la un punct reducerea poluării aerului şi a poluării fonice prin încurajarea investiţiilor în transportul electric, nepoluat. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite