Potrivit studiului Inrix, pe primele poziţii în topul celor mai aglomerate oraşe din lume se află Londra, Paris, Bruxelles, Moscova şi New York, conform Mediafax.
Bucureştiul se află pe locul 11 în topul celor mai aglomerate oraşe din lume.
Astfel că un bucureştean circulă în medie cu 22,5 km/h şi pierde 98 de ore pe an în trafic.
În timp ce traficul revine la valorile de dinaintea pandemiei, deplasările în centrul oraşelor continuă să fie la un nivel inferior faţă de anul 2019.
De exemplu, în SUA sunt cu 22% mai mici, iar în Marea Britanie au scăzut cu 19%, deoarece multe persoane continuă să lucreze de acasă.
Traficul global în 2021 este încă sub nivelul din 2019, dar creşterea faţă de 2020 semnalează o redresare economică semnificativă. Iar în ce priveşte deplasările rutiere la nivel european, acestea sunt din ce în ce mai aproape de nivelurile anterioare pandemiei de COVID deoarece restricţiile s-au atenuat începând cu jumătate anului 2021.
Transportul în comun şi transportul feroviar râmăn sub nivelul pre-pandemic.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
2 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Mi-e greu sa cred asta. In NY se circula incet, da, dar se circula - nu mi s-a intamplat prea des sa stau pe loc. Se mergea uneori cu 6-7 mile pe ora, dar rar a fost nevoie sa opresc masina. In Bucuresti, insa, acest lucru mi se intampla foarte frecvent.
E aglomeratie in Bucuresti? E! Ce s-ar putea face? De largit strazile...nu se poate. De construit strazi suprapuse...nu. De interzis accesul autovehiculelor? Nu. Mai ramane de micsorat gabaritul autovehiculelor. Cum? Prin adoptarea modelelor minimaliste gen Smart sau tuk-tuk, inclusiv prin discriminarea pozitiva a trotinetelor, bicicletelor, scuterelor si introducerea "Buvignetei" pentru autoturisme. Nu stiu ce adeziune ar putea avea o asemenea masura utila, rationala dar total impopulara.