Bucureştiul are un nou centru pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, în cadrul Spitalului Sfânta Maria din Capitală a fost deschis un nou Centru de senologie. Proiectul este unul extrem de important pentru sistemul sanitar românesc în ceea ce priveşte diagnosticarea precoce a cancerului la sân, boală foarte des întâlnită în rândul femeilor.

Centrul de Senologie, inaugurat ieri, funcţionează în cadrul clinicii Chirurgie II a Spitalului Sfânta Maria şi oferă pacientelor servicii complete privind cancerul de sân: diagnosticare, tratament, chirurgie, chimioterapie sau reconstrucţie mamară. În acest fel, Spitalul Sfânta Maria  devine un centru naţional important şi în ceea ce priveste diagnosticarea şi tratamentul acestei maladii.

„Este un moment deosebit pentru sistemul de sănătate românesc. Facem dovada că medicii români au unde să îşi practice meseria în condiţii onorabile. Vedem cu toţii că în ultima vreme femeile din România au devenit mult mai educate şi mult mai informate în ceea ce priveşte sănătatea lor. Am mare încredere în doctorii din acest spital şi mai ales în cei care vor lucra în cadrul acestui centru“, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

image

Noul centru a fost inaugurat ieri FOTO PMB

La rândul său, managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copca, a spus că în acest moment toate serviciile oferite pacientelor cu suspiciune de cancer de sân se ridica la cele mai înalte standarde: „În experienţa noastra care însumeaza peste 1.000 de cazuri diagnosticate în ultimii zece ani, am constatat că acum putem să oferim serviciile necesare printr-un singur telefon. Pe baza unui telefon pacientele pot fi programate, investigate, începand de la ecografie şi terminând cu RMN, CT  sau scintigrafie. Ulterior, pacientele au posibilitatea să urmeze un tratament de lungă durată sau chiar chimioterapie. De asemenea, serviciul de anatomie pathologică este unul foarte bine pus la punct“.

Cum pot beneficia femeile de serviciile noului centru?

Cele care vor să apeleze la serviciile noului centru trebuie să îşi facă o programare telefonică la numărul 021 9736 sau 021 9 SEN, având un bilet de trimitere de la medical de families au de la specialist.

După programare, femeia ajunge la medic. Acesta poate recomanda orice investigaţie, de la ecografie, mamografie, scintigrafie, RMN mamar cu antenă de sân (această investigaţie se face doar în câteva unităţi din ţară), puncţie - dacă este cazul- biopsie, pre şi post operatorie, intervenţie chiurgicală cu evidare ganglionară completă după un protocol internaţional asumat şi de România.
În acelaşi timp cu o eventuala operaţie, la cerere, se poate face reconstrucţie mamară de către medicul plastician. Reconstrucţia mamară se efectueaza la cerere, nefiind în acest moment decontată de către CNAS. De asemenea, tot în Spitalul Sfânta Maria, dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

Oprescu susţine că o să investească în spitale

Primarul Capitalei a mai explicat că investiţiile municipalităţii în anul 2015, în ceea ce priveşte sistemul sanitar, vor viza în principal dotarea noilor spitale aflate în grija Primăriei Capitalei. Totodată, municipalitatea îşi doreşte extinderea serviciilor de terapie oncologică prin deschiderea unui nou centru în cadrul Spitalului Filantropia.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite