Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Buget de austeritate la Primăria Capitalei: Mai puţini bani sau deloc pentru drumuri, şcoli, spitale şi biserici. Ce alte fonduri s-au tăiat

5
21 Jun 2019 13:03:09
Autor: Afrodita Cicovschi

5 Comentarii

Carmen Florea
21.06.2019, 13:21:23

... dupa ce-ai fituit banii pe popalai si manelisti, adica pe 'cultura', hai sictir, si de la unii si de la altii folos-trasnet pt societate: sugative smechere, care consuma enorm fara sa dea nimic in loc, adica vrajeala si abureala. Cate 4 milioane euro pe luna 'costa' 'cultura', apoi vagoane cu bani si pt saracii popalai, apropo, acum unde-i 'mnezeu sa AJUTE si el, ca doar asa aburiti prostimea? Acum ciuciu bani pt SCOLI si SPITALE de parca te-ai rupt si pana acum, toata grija ta erau cclarii, smenarii, cotcarii sa-i burdujesti cu bani dupa ce ti-ai triplat salariul desigur, despre bibilica asta toti tac, un salariu ca al presedintelui tarii... ... si asta-i peste tot in tara: n-au bani hotii de primari nici pt asistentii maternali, dar si-au pus salarii de 25 mii lei lor si c.rvelor, de parca copiii aia ar trai cu aer fresh... Restituiti banii, plosnite imputite si hoate, v-ati dihanit, carand acasa taxele amaratilor .

+2 (4 voturi)
Constantine Constantine
21.06.2019, 14:36:34

Se pare ca nu multi ati priceput situatia reala. Bugetul se calculeaza si in functie de veniturile anului anterior fiind estimat pentru 2019 la 1,4 miliarde euro. In conditiile in care cotele defalcate din impozitul pe venit si din TVA care sint principalele venituri ale unei primarii ,comform legilor autonomiei locale,sint in scadere fata de anul precedent, situatia poate deveni una dramatica deoarce se ajunge ca in exemplu de fata sa tai de la spitale, lucru inadmisibil.Nu poti lasa bolnavii cu ochii in soare din cauza ca Dragnea a mazilit-o pe Firea si la un moment dat a vrut sa-i retraga sprijinul politic.De fapt Dragnea a folosit banii unor primarii in alte directii, una din ele fiind marirea pensiilor speciale.Practic scaderea bugetului e de cca 10% insa cum spuneam nu trebuia umblat la sanatate,in schimb sustinerea financiara a unor spectacole kitsch si zorzoane de Craciun nu isi mai are rostul.Salariile s-au marit ca asa prevede legea insa repet ca si in cazul pensiilor reale care au trebuit sa fie decalate cu 8 luni, banii au zburat in alta parte.Unde? Raspunsul ar trebui sa-l dea Dragnea ca el a fost capo del tuti. Ce imi pare rau, repet taierea unor sume pentru spitale si faptul ca ,in sfirsit, erau alocati 25% din suma totala pentru investitii. Acum, personal, astept sfirsitul de an sa vedem daca si cu PIB-ul se intimpla la fel pentru ca era prevazut cca 1000 de miliarde de lei.Daca doar la o singura primarie, fie ea si a Capitalei, finantarea scade cu 600 milioane, daca multiplicam inseamna ca dam inapoi si ca cifrele din PIB nu sint reale..Asa se intimpla cind unii care cred ca le stiu pe toate isi doresc sa ajunga .dictatori.

Mihai Popescu
21.06.2019, 13:47:01

Daca aveti bani pt. salariile alea marite f.f. mult este bine ! Pt. prostime mai tirziu. Nu sunt bani !

+1 (1 vot)
Florin Ioanid
21.06.2019, 13:51:38

Țață Firea pai de ce sa tai banii de pe hârtie, ca oricum nu-i ai. Tai ceva ce nu exista? Ne lași fără bani de scoli, drumuri, cultura? De ce nu te duci și tu acuma la aia cu bisericile, roaga-i și tu sa te ajute ca uite, ai ajuns la ananghie. Și tu i-ai ajutat când au avut nevoie. Sau poate tai și tu 25%din salarii cum a făcut Boc în 2010, ca dacă nu mai aia de unde sa plătești, doar nu te împrumuți și tu cum face Orlando. Lasă, ca sporurile alea și așa nu au acoperire, hai ca ști tu, sporul de stres, sporul de mediu. Pai ce, ai văzut tu angajat din Primăria București stresat?

Nedelcu Steli
21.06.2019, 13:54:28

Inchideti tot si la culcare!