Buget PMB: Mai mulţi bani la DGASMB, Clubul Sportiv, ALPAB, ASSMB şi mai puţini la teatre, CREART şi ASPA. Tramvaiele ar putea avea aer condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Capitalei va fi supus dezbaterii în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Astfel, ar putea fi mărit cu peste 10 milioane de lei bugetul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti şi cu peste 27 de milioane de lei bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGASMB), în principal pentru finanţarea ajutorului persoanelor cu handicap.

De asemenea, alţi 94.000 de lei ar putea merge la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi aproape 14 milioane la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB). Diminuarea sumelor de la bugetul local se va face în cazul Teatrului Mic, Teatrul Excelsior şi Teatrul Stela Popescu, precum şi CREART, PROEDUS şi ASPA. O altă modificare din proiectul de buget se referă la dotarea tramvaielor şi troleibuzelor cu aer condiţionat.

Porivit proiectului de rectificare a bugetului propriu al municipiului Bucureşti pe anul 2017, instituţiile din subordinea primăriei Capitalei care au cerut suplimentarea subvenţiei sau alocaţiilor de la bugetul local sunt Teatrul Nottara, care solicită suma de 169 de mii de lei, Teatrul Metropolis – 110 mii de lei, Teatrul Dramaturgilor Români – 208 mii de lei şi Teatrul Ion Creangă – 12 mii de lei.

De asemenea, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti ar putea avea buget suplimentat cu 10 milioane de lei, din care aproape 8 milioane pe seama subvenţiei, DGASMB va avea în plus 27 de milioane de lei, în principal pentru finanţarea ajutorului social pentru persoanele cu handicap, conform ultimelor proiecte de hotârâre aprobate în Consiliul General, iar Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor solicită 946 de mii de lei.

La Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane ar putea merge încă 180 de mii de lei, la Administraţia Grădina Zoologică – 191 de mii de lei, la ALPAB – 94 de mii de lei, iar la Centrul de Protecţie a Plantelor – 273 de mii de lei. Una dintre societăţile înfiinţate recent de primărie, Administraţia Municipală pentru Consolidare Clădiri, va avea buget suplimentat cu 359 de mii de lei, iar ASSMB – aproape 14 milioane de lei.

Bugetul va fi diminuat, însă, la Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, cu 70 de mii de lei, la Teatrul Mic şi la Teatrul Stela Popescu cu peste un milion de lei, iar la Teatrul Excelsior cu aproape 2 milioane de lei.

Buget redus vor avea şi CREART şi PROEDUS, de unde vor fi luaţi 373 de mii de lei, respectiv 80 de mii de lei. De la bugetul Direcţiei Generale de Poliţie Locală vor fi tăiaţi peste 2 milioane de lei, de la Administraţia Fondului Imobiliar 1,8 milioane de lei, iar de la ASPA aproape 4 milioane de lei.

În proiectul de modificare a bugetului au fost adăugate, pe lista investiţiilor RATB, modernizarea tramvaielor prin instalarea de aer condiţionat.

Astfel, dacă rectificarea va fi aprobată, RATB ar urma să instaleze aer condiţionat în 272 de tramvaie şi în 107 troleibuze, suma prevăzută pentru această investiţie fiind de 97,6 milioane de lei, din care 87,4 milioane de lei prin credite de angajament şi 10,2 milioane prin credite bugetare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite