Bulevardul Magheru din Capitală se degradează pe zi ce trece. Apel disperat al investitorilor către autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Magheru, principala arteră a Bucureştiului, se degradează pe zi ce trece, iar oamenii de afaceri cer autorităţilor să ia măsuri  urgente.

,,Investiţiile în refacerea mobilierului stradal, a trotuarelor, reabilitarea clădirilor din zonă - sunt măsuri esenţiale şi  urgente dacă vrem să atragem turişti şi să relansăm climatul de business”, afirmă omul de afaceri Robert Ionescu, fost viceprimar al Capitalei.

Magazine pustii, spaţii publice distruse, mizerie, lipsă de interes. Aşa arată, în prezent, bdul Magheru, altădată principala arteră de promenadă a Capitalei.

,,Isteria cu Bulina Roşie a distrus această zonă. Sunt zeci de spaţii comerciale închise. Ce s-a întâmplat între timp? A sprijinit Primăria în vreun fel refacerea acestor clădiri, precum Ciclop-ul? S-au pus lacătele pe uşă şi am continuat să amplasăm luminiţe de sărbători”, a declarat Ionescu.

Potrivit fostului viceprimar, în prezent investitor în domeniul HORECA, Magheru are nevoie de măsuri urgente.

,,Toate investiţiile făcute în mobilierul urban, în ultimii ani, au început să se degradeze.  Sunt spaţii verzi neîngrijite, pavajul este plin de gropi, pereţi plini de grafitti. Dacă pe bdul Elisabeta şi pe Calea Victoriei s-au mai făcut unele lucruri, Magheru, altădată principala arteră comercială a Capitalei, a rămas de izbelişte”, a mai spus investitorul.

Bucureşti: Şaormării, săli de jocuri, bănci, case de amanet şi farmacii

Aşa arată Bucureştiul în 2018. În timp ce în alte capitale, autorităţile sprijină climatul de afaceri local, dezvoltarea unei oferte de servicii cât mai variate, în Capitală pare că totul este lăsat la voia întâmplării.

,,Avem nevoie de o strategie economică, investiţională, la nivel local. Dincolo de urbanism, acolo unde se ştiu problemele de ani de zile – fiecare construieşte aproape cum îşi doreşte, sunt anumite zone turistice unde trebuie identificate căile legale prin care să stimulăm afacerile cu potenţial turistic – restaurante, cofetării, magazine de suveniruri,  galerii de artă etc.”, a declarat Ionescu.

,,Bucureştiul are nevoie de coagularea unor zone de interes turistic. Să dai aprobare pentru deschiderea unui butic alimentar, a unei şaormării lângă un obiectiv turistic major, de promenadă, ţine de lipsa unei viziuni privind climatul turistic”, a mai spus omul de afaceri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite