Bunica copilului ucis de câini a sunat după 20 de minute la 112. Ea venise prima oară în Parcul Tei cu nepoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii au fost ridicaţi pentru probe de reprezentanţii ASPA FOTO Adevărul
Câinii au fost ridicaţi pentru probe de reprezentanţii ASPA FOTO Adevărul

Bunica băiatului de patru ani ucis, luni, de câini, în apropierea Parcului Tei din Capitală, le-a povestit anchetatorilor că a sunat la serviciul de urgenţe 112 după 20 de minute de la dispariţia nepoţilor săi, timp în care i-a aşteptat să se întoarcă de la joacă, potrivit unor surse din Poliţie.

Femeia a fost audiată de poliţişti imediat după tragedie şi le-a povestit acestora că, luni, a fost pentru prima dată în Parcul Tei împreună cu cei doi nepoţi, în vârstă de şase, respectiv patru ani. Aceasta a mai spus că părinţii celor doi copii locuiesc într-un alt cartier, potrivit Mediafax.

Bunica le-a mai declarat anchetatorilor că a ieşit cu cei doi nepoţi în parcul de lângă locuinţa ei şi s-a aşezat pe o bancă, lăsându-i pe cei mici să se joace în apropiere. În jurul orei 12.00, şi-a dat seama că  nepoţii  ei au dispărut şi a avut, iniţial, intenţia să-i caute. Ulterior, aceasta a renunţat, gândindu-se că, dacă aceştia se întorc între timp şi nu o mai găsesc, vor intra în panică.

După aproximativ 20 de minute, băiatul de şase ani s-a întors singur şi a anunţat-o pe bunica lui că fratele său mai mic a fost prins de nişte câini. Femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a plecat în grabă, împreună cu nepotul ei, la locul indicat de acesta. Mai multe echipaje de poliţie venite la faţa locului l-au căutat pe băieţel, iniţial existând bănuiala că acesta a căzut în lacul din zona Parcului Tei.

Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societăţi comerciale, de unul dintre poliţişti, care a căutat împreună cu fratele băiatului de patru ani, acesta arătându-i zona în care au atacat câinii. Potrivit poliţiştilor, nici bunica celor doi copii şi nici proprietarii terenului pe care s-a produs tragedia nu au fost puşi sub acuzare până în acest moment.

Tragedia s-a petrecut, luni, în zona Parcului Tei, din sectorul 2 al Capitalei, în jurul orei 11.00. Copilul de patru ani se afla în parc împreună cu bunica şi cu fratele său în vârstă de şase ani şi la un moment dat, bătrâna i-a pierdut din vedere pe cei doi micuţi. Aceştia s-au aventurat într-o zonă din apropierea parcului, pe un maidan plin de gunoaie şi buruieni, ajungând într-o curte în care au fost atacaţi de mai mulţi câini.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Copil sfâşiat de câini, ucis de ignoranţa autorităţilor   

DEZBATERE Unde sunt cei mai agresivi câini în Capitală. Completează şi tu harta maidanezilor din Bucureşti!

ASPA estimează: 5.000 de sterilizări, până la sfârşitul anului, pentru câinii cu stăpân din Capitală. Cât plăteşte Primăria pentru castrarea unui singur patruped

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite