Bustul Mariei Tănase, dezvelit în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bust al faimoasei interprete de muzică românească Maria Tănase va fi dezvelit pe 1 decembrie, în parcul Parcul Lumea Copiilor. Evenimentul va avea loc la ora 14.00 în prezenţa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Primarul Cristian Popescu – Piedone va dezveli bustul lucrat în bronz al Mariei Tănase, amplasat pe aleea de acces către Parcul Lumea Copiilor, de Ziua Naţională, duminică la ora 14.00. 

Prin acest demers, Edilul a dorit ca, în numele comunităţii locale a Sectorului 4, să prezinte un omagiu de suflet marii artiste, care a fost şi va rămâne veşnic în conştiinţa naţională ca „Pasărea Măiastră”.

“Anul acesta, pe 25 septembrie, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase. În acel moment, bustul era încă în lucru, fapt pentru care am decis ca inaugurarea întregului ansamblu să aibă loc de Ziua României. În Sectorul 4 s-a născut, a copilărit şi a cântat pentru prima dată, în Mahalaua Cărămidarilor, în prezent, Parcul Lumea Copiilor. A contribuit decisiv la propagarea în spaţiul internaţional a valorilor artistice şi culturale autentice. Nouă, românilor, ne-a lăsat o moştenire sacră... 480 de cântece, amintirea şi vocea ei fără asemuire, dăruindu-se cu totul, simţind să aparţină şi să rămână vie în conştiinţa culturală a acestui popor”, a declarat edilul Cristian Popescu Piedone.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru a-i fi alături la dezvelirea bustului, primarul Sectorului 4 a invitat personalităţi ale lumii artistice, care, de-a lungul timpului, au dovedit aplecare şi preţuire faţă de aportul Mariei Tănase la făurirea zestrei culturale a acestui neam. Printre aceştia se numără atât actorii Silviu Biriş, Eugen Cristea, regizorul Victor Ioan Frunză, cât şi Loredana Groza. 

Pe aceeaşi temă:

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Ţăranului Român invită bucureştenii la târgul organizat de 30 noiembrie şi 1 decembrie. Oamenii sunt aşteptaţi cu bunătăţuri tradiţionale, dar şi cu onoruri militare şi uniforme specifice Primului Război Mondial.

Pe 1 Decembrie, în toate metrourile va fi arborat drapelul naţional

De Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, tricolorul va fi arborat în toate staţiile şi trenurile de metrou. Totodată, reprezentanţii Metrorex spun că vor pune la dispoziţia bucureştenilor trenuri care vor circula la intervale scurte de timp.

RATB reorganizează circulaţia autobuzelor de 1 Decembrie

RATB anunţă că va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zona Piaţa Arcul de Triumf pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale. Traseele a 12 autobuze vor fi modificate, iar circulaţia pe alte trei linii va fi suplimentată.

VIDEO Sute de militari au făcut repetiţii pentru parada de 1 Decembrie. Victor Ponta şi Mircea Duşa, prezenţi la simularea ceremoniei de duminică

Cu doar două zile înainte de parada militară ce va fi organizată pe 1 Decembrie, detaşamentele militarilor români au luat cu asalt şoseaua Kiseleff din Capitală. Alături de militari s-au aflat şi detaşamente ale Jandarmeriei, care au trecut pe sub Arcul de Triumf pentru a pune la punct ultimele detalii ale ceremoniei de duminică.

FOTO Manifestările pentru Ziua Naţională aduc restricţii de trafic în Capitală. Care sunt străzile pe care nu se circulă

Odată cu manifestările care vor avea loc de Ziua Naţională a României, traficul rutier de pe şoseaua Kiseleff va fi restricţionat vineri, atunci când vor fi făcute repetiţii pentru paradă, dar şi duminică, când va avea loc evenimentul. Totodată, traficul rutier va fi restricţionat pe mai multe străzi şi bulevarde din Capitală.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite