Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Ca la Radio Erevan: Da, câteva zeci de milioane, numai că primăria nu le-a luat, ci le-a dat

5
16 Aug 2019 11:42:04
George Butunoiu

Întrebare la concursul de ocupare a postului de primar al Bucureştiului: „Dacă veţi fi ales primar al oraşului, pe care dintre soluţiile de mai jos aţi alege-o pentru a rezolva problemele de trafic şi de parcare?“

Răspuns A:

 • Aş cheltui câteva zeci de milioane din bugetul primăriei ca să pun stâlpi şi bariere în toate locurile în care nu ar trebui să fie parcate maşinile.
   
 • Aş face ca oraşul să arate ca pe timpul războiului, cu stâlpi de baricadă şi fortificaţii peste tot, în special în jurul marilor monumente. În acest fel, i-aş obliga pe şoferi să parcheze LÂNGĂ stâlpişori, dacă nu se prind că sunt din plastic şi pot, oricum, să-i dărâme direct cu maşina sau cu un şut. Dacă parchează lângă stâlpişori, vor ocupa şi o bandă sau chiar două de carosabil, şi astfel se va îngusta semnificativ traficul, vor putea trece mult mai puţine maşini, şi, în consecinţă, şi zgomotul în oraş va fi mai redus.
   
 • Dacă şoferii văd că unii parchează lângă stâlpişori şi peste ei fără să păţească nimic, vor parcă şi ei la fel.
   

Răspuns B:

 • Aş pune nişte amenzi pentru cei care parchează aiurea şi pentru cei care blochează traficul, dar atât de mari, încât neam de neamul lor nu îşi vor mai pune vreodată maşina unde nu trebuie. Şi aş dubla şi bugetul primăriei în primele două săptămâni.
   
 • Celor care depăşesc orice limită de nesimţire le-aş confisca maşinile. În acest fel, aş dubla încă o dată bugetul primăriei. În mod special, voi pune pe cineva să stea în Piaţa Dorobanţilor ca să putem confisca încă din prima zi Rolls Royce-ul alb cu număr NDD, fiindcă orice zi în plus îi scade valoarea. La fel pentru Porsche-urile şi Mercedes-urile cu NRD de pe Andrei Mureşanu, cele de pe Beller, strada Paris şi în alte locuri pe care le cunoaşte orice bucureştean deja.
   
 • Aş scoate stâlpişorii montaţi deja, şi cu banii obţinuţi de la firmele de reciclare aş suplimenta iarăşi bugetul primăriei cu 18%.
   
 • În găurile lăsate de la stâlpişorii scoşi aş planta nişte flori. Dar nu foarte mari, ca să nu acopere cu totul faţadele clădirilor istorice din oraş.
   
 • Dacă şoferii văd că alţii nu mai parchează unde nu trebuie, nu mai parchează nici ei. Nu contează motivul, la urma urmei.
   

De ce, oare, toţi cei care au ales varianta A până acum au câştigat postul de primar al Bucureştiului?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

MadWolf
16.08.2019, 13:03:18

Simplu, pentru ca la noi n-are cin' sa aplice amenzile pentru parcare aiurea de la punctul B. Politia rutiera sau politia locala se uita ca bivolii la contravenienti si nu muncesc nimic decat trei zile pe an, si-atunci anuntati cu surle si trambite in presa ca vezi Doamne ce actiune de descurajare au ei. Dupa care totul revine la normal si soferii revin linistiti si senini la "las'ca stiu eu mai bine" si pe "las' ca nu mi s-o-ntampla tocmai mie sa ma amendeze". Pam-pam!

+3 (3 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
16.08.2019, 15:15:52

HEHE... DE CITEVA GENERATII OAMENII AU FOST OBISNUITI SA PARCHEZE MOCA... PE UNDE APUCA, DAR CUM ERAU PUTINE AUTOMOBILE, SE MAI PUTEA... DAR DACA IN BUCURESTI E UN AUTOMOBIL DE FIECARE APARTAMENT, NICI UN PRIMAR NU POATE CONSTRUI MILIOANE DE PARCARI(SI SA MAI FIE SI MOCA, SAU F. IEFTINE)...PE VIITOR,BUCURESTENII SA SE GINDEASCA DE DOUA ORI CIND CUMAPRA UN AUTOVEHICUL, CACI PROBLEMA NU VA FI CUMPARAREA, CI PE UNDE VA CIRCULA, SI UNDE IL VA PARCA... 😉

+2 (2 voturi)
MM Ordean
16.08.2019, 18:48:19

„Întrebare la concursul de ocupare a postului de primar al Bucureştiului: „Dacă veţi fi ales primar al oraşului, pe care dintre soluţiile de mai jos aţi alege-o pentru a rezolva problemele de trafic şi de parcare?“ Eu unul aș ruga și cetățenii să mediteze la soluții, pentru acele probleme. Mai exact, să aibă în vedere, cînd își cumpără autoturism, că spațiul din urbe e limitat. Nu se cae a pomeni însă așa amănunt, dlui Goe național... Carele vrea să fie. Locuri de parcare. Și trafic fain.

-2 (2 voturi)
Dream Pervertor
16.08.2019, 19:18:09

...bai Gica, bai! Tu vrai sa-mi ajungi primare, mai?

un motan intransigent
18.08.2019, 14:06:47

Intrebarile Dlui. Butunoiu sunt pertinente. Raspunsurile sunt dificile, chiar imposibile. In mod normal, intr-un oras trebuie sa primeze si sa functioneze transportul in comun. Daca ideea nu-i suficient de agreabila tuturor, statul ar trebui sa gandeasca strategic (gandirea strategica e chiar treaba statului), si sa creeze facilitati pentru fabricarea de autovehicule cu gabarit redus, eventual electrice. In Extremul Orient au fost create autovehicule cu trei sau patru roti, cu doua sau trei locuri, cu design tare atragator si simpatic. Aceste autovehicule pot fi importate, dar, cu oarece straduinta de calitate, ar pute fi fabricate in tara. Mi se va reprosa ca sunt oniric?

Modifică Setările