Cad casele în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

INFRASTRUCTURĂ  Primăria Capitalei a început demolările masive pentru construirea Bulevardului Uranus. Două imobile de pe strada Buzeşti au fost dărâmate aseară, după ce alte patru au fost puse la pământ din august până în prezent. Autorităţile susţin că până la sfârşitul lui 2011, va fi gata primul tronson de la Victoriei până la Vasile Pârvan.

O frizerie şi un magazin de rame de tablouri de pe strada Buzeşti nr.21-23 au fost răpuse ieri de buldozere. Cu toate că muncitorii de la Primărie, împreună cu angajaţi Distrigaz au venit încă de dimineaţă să se apuce de treabă, demolările au început abia după ora 16.00. Chiriaşii care funcţionau de mai bine de 20 de ani în spaţiile vizate de buldozere au fost luaţi pe nepregătite.

„Într-adevăr, am primit înştiinţare încă din august că vor începe demolările, dar săptămâna trecută, cei de la Primărie ne-au spus că ne vor pune hârtii în geam cu cel puţin patru zile înainte de începerea lucrărilor. Azi-dimineaţă (n.r. ieri-dimineaţă), când ne-au zis că ne dărâmă frizeria, aveam clienţii la tuns. Nu mi se pare normal“, se plângea ieri Carmen Vărzaru, patroana frizeriei.

Demolări contestate
Următoarele imobile de pe lista Primăriei care vor fi demolate aparţin unui avocat care nu a acceptat suma cu care vrea să-l despăgubească municipalitatea. „Domnul avocat nu este în Bucureşti şi are multe documente lăsate în clădire. Există un proces pe rol privind această despăgubire şi nu cred că vor începe dărâmarea construcţiei“, a spus Bogdan Iordănescu, chiriaş într-un spaţiu comercial care aparţine avocatului.

Plan: 84 de imobile dărâmate
Reprezentanţii municipalităţii susţin că nu vor da înapoi de la construirea noii artere Uranus, ce va lega zona Victoriei de Progresul. „Bucureştenii merită acest bulevard. Sunt 84 de imobile care vor fi dărâmate în prima etapă, adică în zona cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan. Vom finaliza acest tronson până la sfârşitul anului viitor“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei. El a adăugat că exproprierile au fost făcute în urma unor evaluări făcute de experţi.

Până la sfârşitul anului viitor vom finaliza primul tronson al viitorului boulevard Uranus
Mădălin Dumitru
Director Infrastructură, Primăria Capitalei

Aflaţi ce alte imobile vor mai dispărea din calea şantierului, astăzi în „Adevărul de Seară“





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite