Calculatoare noi pentru mai multe şcoli şi licee din Sectorul 4 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Piedone spune că noile calculatoare sunt performante FOTO Arhivă
Primarul Piedone spune că noile calculatoare sunt performante FOTO Arhivă

Nouă şcoli şi licee din Sectorul 4 al Capitalei vor fi dotate cu calculatoare de ultimă generaţie, iar toate unităţile şcolare se vor putea conecta, în scurt timp, şi la internet de bună calitate, după cum au anunţat reprezentanţii autorităţii publice locale.

Primarul Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat că au fost cumpărate 128 de calculatoare performante pentru dotarea mai multor şcoli şi licee din Capitală. Calculatoarele vor ajunge în laboratoarele de informatică din următoarele unităţii de învăţământ: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Dinu Lipatti, Octav Onicescu, Colegiul Romano - Catolic Sfântul Iosif, dar şi în şcolile generale 79, 99, 190 şi 194.

Internet de bună calitate

„De asemenea, la nivelul tuturor unităţilor şcolare din Sectorul 4, este în curs de finalizare instalarea unei reţele de conectare la internet categoria premium, care va facilita accesul elevilor către informaţie“, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanţii primăriei.

Totodată, în curs de finalizare se află şi instalarea unui sistem performant de monitorizare video a accesului în toate unităţile de învăţământ de pe raza sectorului, supravegherea urmând să fie realizată cu sprijinul Poliţiei Locale Sector 4.

„Deşi bugetul Sectorului 4 este printre cele mai mici din Capitală, am dispus alocarea sumelor necesare achiziţionării acestor dotări. Nu există progres în lipsa tehnicii, iar noi trebuie să ţinem pasul, asigurând copiilor noştri cele mai bune condiţii”,a declarat primarul de sector, Cristian Popescu Piedone.  

Pe aceeaşi temă:

Au început înscrierile pentru programul de calculatoare pentru săraci „Euro 200”

Cum poţi extrage aur din piesele de calculatoare şi telefoane defecte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite