Când ar putea intra în vigoare noile măsuri de relaxare din Bucureşti. Anunţul prefectului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Capitalei Alin Stoica / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Prefectul Capitalei Alin Stoica / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus miercuri la Digi24 că, dacă rata de infectare se menţine şi joi sub 1,5 la mie, va fi convocată şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, iar noile măsuri de relaxare pentru scenariul verde vor intra în vigoare de la miezul nopţii.

„Vineri de la ora 00:00 vor intra în vigoare şi vor fi aplicate”, a spus prefectul, la Digi24.

În scenariul verde, restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacol vor putea funcţiona la o capacitate de 50%, faţă de 30%, cât este acum. De asemenea, ar putea fi permise spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, dacă nu sunt din aceeaşi familie, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori. Purtarea măştii şi interdicţia de circulaţie pe timp de noapte rămân în vigoare.

„Dacă se păstrează acest trend şi nu avem influenţe din perioadele anterioare, când au fost relaxate lucrurile, e posibil să ajungem la 1 la mie. Pasul de descreştere e mai mic şi s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a spus el.

Întrebat dacă ar putea creşte numărul de infectări după minivacanţa de Paşte, Stoica a spus: „Am puţin inima strânsă. Aş vorbi de 1 Mai, pentru că lucrurile s-au petrecut mai degrabă la mare. De Paşte, aglomeraţia a fost de o oră la biserică. De 1 Mai am văzut la mare scene destul de îngrijorătoare. Am inima puţin strânsă ca nu cumva lucrurile să se întoarcă un pic”.

Stoica a spus însă că e puţin probabil ca Bucureştiul să ajungă din nou în scenariul roşu, având în vedere că numărul persoanelor vaccinate e în creştere.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite