„Când politicienii iau decizii în locul profesioniştilor“. Noutăţi?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Voi face pistele pentru biciclete (...)”. Aşa îşi începe declaraţia primarul Sorin Oprescu într-un articol de pe Hotnews. A spus în urma cu un an că nu se pricepe la mobilitate urbană, dar afirmă ca EL va face pistele pentru biciclete. Mai multe persoane m-au întrebat ce opinie am.  Ce să zic? La fel cum nu vreau ca un creator de modă să îmi scrie o reţetă medicală, la fel, nu vreau ca un doctor să facă piste pentru biciclete.

În urmă cu aproape 2 ani de zile, scriam despre acest subiect: „Când politicienii iau decizii în locul profesioniştilor”. Nu-i aşa că am avut dreptate ?

Discutam acolo despre… n-o să vă vină să credeţi… Axele N-S şi E-V. Credeam, la acel moment, că

„este vorba de o distragere a atenţiei opiniei publice şi o încercare de întârziere CU DOI ANI a proiectelor de dezvoltare durabilă a oraşului”.

Peste 3 luni se împlinesc 4 ani de când s-a înfiinţat OPTAR.

Peste 3 luni se împlinesc 3 ani de la prima întâlnire a Grupului de lucru pe mobilitate.

Peste 3 luni se împlinesc 2 ani de când mi-am spus opinia despre Axele N-S şi E-V.

Peste 3 luni se împlineşte un an de când Primăria primea 10 milioane de euro de la Guvernul României pentru a realiza infrastructură pentru biciclete.

Începând de luni, OPTAR va face ceea ce Primăria nu a făcut NICIODATĂ: invităm reprezentanţii comunităţilor de biciclişti să îşi spună părerea despre modul în care trebuie construită infrastructura pentru biciclete, după un model care să integreze toate modurile relevante de transport, astfel încât mersul cu bicicleta prin Bucureşti – Ilfov să devină o alternativă viabilă.

Strategia de dezvoltare a mersului cu bicicleta, dezvoltată de OPTAR cu implicarea cetăţenilor, va fi inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov. Beneficiarii acestui Plan sunt Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul Judeţean Ilfov.

Detalii despre PMUD:

Marian Ivan

membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite