Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Capitala este campioană la tocat bani pentru evenimente de sărbători. Câţi bani a cheltuit fiecare primărie

5
16 Apr 2018 13:04:56
Autor: Elena Deacu
Gabriela Firea cu caciula FOTO Gabriela Firea
Gabriela Firea cu caciula FOTO Gabriela Firea

Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit cea mai mare sumă de bani pentru a organiza un singur eveniment în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018, „topind” 9 milioane de lei, în timp ce Giurgiu este la polul opus, cheltuind doar 27 de mii de lei pe 11 evenimente, arată un studiu realizat de Infocons.

Instituţia a comparat cheltuielile orimăriilor din cadrul reşedinţelor de judeţ din România pentru evenimentele organizate în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018.

Cea mai mare sumă pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018 a fost achitată de Primăria Municipiului Bucureşti şi ajunge la 9 milioane lei. Spre comparaţie, 27.136 de lei a fost suma cea mai mică pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă, achitată de Primăria Municipiului Giurgiu. 

În total, primăriile din ţară au cheltuit în medie 744.764,15 lei pentru organizarea evenimentelor din perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018.

Tabelul integral poate fi consultat aici.

Modalitatea de contractare a agenţilor economici

Cele 42 de contracte au fost atribuite astfel: 59,52% din contracte au fost atribuite prin achiziţie directă, 11,90% din contracte au fost atribuite prin achiziţie public, 9,52% din contracte au fost atribuite prin licitaţie, 7,14% din contracte au fost atribuite prin acorduri de parteneriat, 4,76% din contracte au fost atribuite prin procedura simplificată, 2,38% din contracte au fost atribuite prin negociere, 2,38% din contracte au fost finanţate prin intermediul sponsorizărilor, iar 2,38% din contracte au fost finanţate în regie proprie.

Evenimentele organizate

11 evenimente a organizat Primăria Municipiului Giurgiu în iarna 2017-2018, cele mai multe dintre toate Primăriile reşedinţelor de judeţ din România.

La polul opus, 11 primării au organizat un singur eveniment cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2017-2018.

În schimb, 9 milioane de lei au fost cheltuiţi de Primăria Municipiului Bucureşti pentru organizarea unui singur eveniment, Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei.

Puteţi consulta tabelul integral al evenimentelor organizate aici.

„Cu ocazia sărbătorilor, ne bucurăm de participarea la diferite evenimente sociale sau culturale, organizate în familie, cu prietenii, dar şi de către comunitatea locală. Nu trebuie să uităm însă că, deşi mergem gratuit la un foc de artificii sau la un concert şi suntem bucuroşi să vedem luminiţe aprinse de sărbători, acestea sunt plătite de noi, în calitatea noastră de contribuabili, şi cred că lucrul cel mai important este să fim informaţi, să ştim pentru ce se cheltuie banul nostru, cum se cheltuie banul nostru şi de ce se cheltuie banul nostru. Să nu uităm că un consumator informat face cât 2, iar noi suntem şi consumatori de servicii publice. Studiile comparative referitoare la cheltuirea banului public pe diferite domenii reprezintă un plus pentru noi în calitate de consumatori, pentru a avea o evaluare de terţă parte. Suntem cetăţeni europeni şi avem dreptul de a fi informaţi pentru a lua decizii corecte”, declară Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Puteţi găsi tabelul integral al studiului aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Teodorus
16.04.2018, 13:36:01

Imparatii romani au inteles ca pot sa tina in frau masele oferindu-le pe langa mijloace de subzistenta, "paine", si "circ" adica distractie, sa-si castige astfel popularitate in randul acestora, si sa le abata atentia de la problemele grave ale imperiului si totodata sa-i obisnuiasca cu realitatile crude de zi cu zi : sange si moarte.Asa s-a ajuns la solutia construrii unui amfiteatru gigantic, numit Colosseumul, al carui initiator a fost imparatul Nero. Se pare ca doamna Firea vrea sa puna bazele unui nou Coliseum. Cine stie, poate ca va reusi...

+2 (2 voturi)
Tăunu
16.04.2018, 13:44:46

Iată de ce are nevoie PG Bucureşti de sponsorizare de la guvern iar când prim-ministrul nu dă bani, imediat sare Firea, cică, nu este sprijinită de guvern !

+2 (2 voturi)
eu doar constat
16.04.2018, 16:21:15

Asa e, doar ca pana acum primariile si primarii anteriori n-au cheltuit nimic nicodata? Stiti care e problema? De fiecare data cand se aleg primari noi, la sarbatorile care se organizeaza pe banii primariilor nu mai sunt lasati sa suga din bani firmele agreate de primarii inlocuiti, ci apar firme noi, apropiate de noii primari. Sistemul nu piere niciodata, doar se schimba cei care capuseaza primariile. Precis articolul este comandat de cei care nu mai au loc la imparteala din prezent, pentru ca n-au aparut sarbatori noi. Tot alea sunt.

-1 (1 vot)
Un cititor
16.04.2018, 19:09:54

Imi place poza. Oare mai sunt veverite in Politehnica?!

Mihai Radianu
16.04.2018, 21:55:28

Alta scroafa de data asta din Moldova ne omoara cu zile in Bucuresti! Se viseaza presedintele tarii dar nu este in stare de nimic-PROASTA!

+1 (1 vot)
Modifică Setările