Capitala, curcubeu la Gay Fest 2012. Timp de o săptămână, homosexualii vor umple străzile orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea, organizată din 2004 de Asociaţia ACCEPT la Bucureşti, se organizează şi în acest an timp de o săptămână şi va culmina cu Marşul Diversităţii organizat sâmbătă

GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor din comunitatea persoanelor lesbiene, gay (homosexuale), bisexuale și transgen (LGBT), o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).

Şi anul acesta, toată săptămâna au loc diverse activităţi printre care şi concerte, expoziţii, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme şi petreceri, tot festivalul culminând cu Marşul Diversităţii, organizat sâmbătă seara în zona Piaţa Unirii.

Seria de evenimente din această ediţie a început luni, la ora 17.00, cu "Biblioteca vie" de la Cafe Voyage, un eveniment prin care persoane din comunitatea LGBT au intrat în contact cu "cititorii" - oameni care au vrut să le afle poveştile.

În această dimineaţă are loc conferinţa Trans, un eveniment dedicat persoanelor transexuale care are scopul de a oferi un cadru în care aceştia să se întâlnească, să poată împărtăşi problemele cu care se confruntă şi să caute soluţii posibile pentru aceste probleme. Seara va culmina cu prezenţa artistei Lady Gaby, o scriitoare şi artistă spoken word care trăieşte la Berlin şi care va susţine un spectacol începând cu ora 21.00 la barul Atelier Mecanic de pe Covaci la nr 12.

Samba şi teatru moldovenesc, la Gay Fest

Mâine seară, începând cu ora 18.00 are loc conferinţa  „Conversaţii despre iubire (II)”, organizat la Spaţiul interdisciplinar Platforma de pe  Calea Moşilor 62-68, la etajul 1. Iar noaptea va culmina cu un concert Scream Club şi Dj Bogman care începe la ora 22.00 în Club Control de pe Calea Victoriei.

Marşul Diversităţii, celebra paradă anuală puternic contestată de mai multe asociaţii religioase şi pro-familie, dar şi de organizaţia de extremă dreaptă Noua Dreaptă, va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - metrou Izvor.
„Am întâlnit aceleaşi piedici din partea tuturor instituţiilor de la care trebuia să obţinem avize. Am început toate formalităţile încă din Aprilie şi abia vineri obţinem ultimul aviz. Acum ne mai trebuie doar cel de la Brigada Rutieră, care va restricţiona traficul în zonă, în timpul marşului”, a explicat Irina Niţă, director executiv Asociaţia Acces.

Sâmbătă, ziua în care va avea loc şi Marşul Diversităţii, organizatorii anunţă o zi la fel de variată ca celelalte zile din „săptămâna gay”. Astfel, de la ora 14.00, are loc atelierul de Samba Drums şi scrierea pancartelor pentru marş, la Biblioteca Alternativă de pe strada Episcop Radu, numarul 17.

De la ora 20.00, toţi cei interesaţi de discrimanare şi de felul în care au abordat-o vecinii noştri de peste Prut sunt aşteptaţi la Muzeul Naţional de Artă Contemporană pentru piesa „ROGVAIV”. Spectacol-document este despre intoleranţa exprimată public, deschis, fără niciun fel de control, responsabilitate sau ruşine de către lideri de opinie şi personalităţi ale vieţii publice din Republica Moldova în 2011.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite