Care era atmosfera pe cele mai aglomerate străzi ale Bucureştiului de altădată: „Lumea se bate româneşte. Cu înjurături, sticle şi scaune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Victoriei FOTO PMB
Calea Victoriei FOTO PMB

În Bucureştiul vremurilor trecute, cele mai importante străzi erau pline ochi de oameni. „Adevărul“ vă spune cum arătau cele mai cunoscute străzi din Bucureştiul de altădată.

„Dacă Bulevardul Elisabeta, pe porţiunea dintre Calea Victoriei şi Strada Brezoianu, este cel mai aglomerat din Bucureşti, - Calea Griviţei este cea mai agitată, mai ales în preajma Gării de Nord. 

Uneori ai impresia că te afli în plină revoluţie, că se dau lupte de stradă, mai ales că de vreo doi ani, Primăria Sectorului şi societatea de telefoane pe rând, o desfundă când într-o parte ca să cârpească un canal, când în alta, ca să adauge un cablu“, scrie Edmons Niculuşcă, reprezentant ARCEN, pe pagina persoanlă de Facebook.

FOTO PMB

Calea Victoriei de altadata

De asemenea, notează acesta citând o veche poveste din Bucureşti, aproape toată strada, cât erq de lungă, era plină de prăvălii, de hoteluri, de cârciumi şi de frizerii.

„P-aci lumea nu se plimbă, aleargă. Şi se bate. Se bate româneşte, cu înjurături, cu sticle şi cu scaune. Mai ales seara când lumea petrece. Cu deosebire de celelalte străzi ale Bucureştilor,  Calea Griviţei se trezeşte de dimineaţă: odată cu sosirea primelor trenuri în Capitală. La ora 6.00 e agitaşie mare, la 7.00 găseşti deja grătar şi prăvălii deschise“, mai precizează acesta. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite