Cârnaţi de casă delicioşi, în doar câteva minute. Secretele unei reţete simple, ieftine şi foarte gustoase - cum se usucă corect cârnaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, masa de Crăciun este îmbelşugată şi o mulţime de gospodine aleg să prepare cârnaţi. „Adevărul“ vă prezintă astăzi o reţetă simplă pentru nişte cârnaţi de casă delicoşi.

În timp ce unii aleg să cumpere pentru masa de Crăciun cârnaţi gata preparaţi, alţii preferă să îi pregătească acasă şi să îi facă după gusturile pe care le au. Bucătarii recomandă cimbrul şi spun că nu există cârnaţi gustoşi fără acest ingredient minune, desigur, altături de usturoi. 

În primul rând, trebuie să cumpăraţi carne, de preferat întreagă, pe care să o tocaţi în casă şi să ştiţi foarte clar cât este de proaspătă. Apoi, mai aveţi nevoie de maţe, cimbru, usturoi, boia, sare, piper şi supă de oase.

„Carnea se toacă cu grijă, dar trebuie să fiţi atenţi în momentul în care o alegeţi. Trebuie ca această carne pentru cârnaţi să fie grasă, este neapărat necesar dacă vă doriţi nişte cârnaţi delicioşi“, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală.

Desigur, trebuie păstrată o proporţie cam 50% carne, 50% grăsime. 

Uscarea cârnaţilor

Imediat după ce aţi tocat carnea, aceasta se amestecă cu usturoi mărunţit, boia, sare, piper şi cimbru pentru a fi aromată şi gustoasă. Peste acest amestec se tornă supă de oase, în funcţie de cantitatea de carne pe care o aveţi pentru a umple maţele. Se recomandă să nu turnaţi foarte mult ca nu cumva carnea să devină apoasă, ci să obţineţi un conţinut dens.

carnati talmaciu

Următorul pas important este curăţarea maţelor, care se face uşor cu ajutorul unui cuţit. Imediat după ce le-aţi curăt, suflaţi prin ele, astfel încât să vedeţi dacă sunt rupte şi să le pregătiţi pentru a fi umplute cu carne. Puneţi pâlnia la capătul unui maţ şi la celălalt capăt faceţi un nod mic. Umpleţi maţul şi, din când în când, verificaţi unde sunt umflături, după care în acele zone înţepaţi maţul uşor cu un ac subţire. După prepararea cârnaţilor este indicat să îi lăsaţi la uscat câteva zile pentru a fi delicioşi. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite