Casă nouă de 300.000 de euro, dar cu bulină roşie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Suhaia din sectorul 5, la numărul 48 se află o casă elegantă de două etaje şi mansardă. Din stradă, noul imobil pare zdravăn şi finisat, deşi, după geamurile pline de var, se poate observa că nu este locuit.

Proprietarul, Ion Vulcan, are o singură explicaţie: casa, deşi finalizată de câteva luni, este şubredă, aşa că, la primul cutremur mai zdravăn se poate prăbuşi. Vina, din punctul lui de vedere, aparţine constructorului, firma Eco Home Sistem, drept pentru care există un proces la Judecătoria Sectorului 5.

Proprietarul casei acuză constructorul că l-a furat şi aduce ca dovadă o expertiză făcută de specialiştii de la firma Caza prin care se arată că lucrarea nu a respectat proiectul şi că s-au folosit materiale de calitate proastă şi într-o cantitate mai mică decât cea prevăzută în contract.

Rezistenţă la seism de 0,40

Astfel, din analiza făcută, rezultă că imobilul are o rezistenţă la seism de 0,40, în vreme ce minimum ar trebui să fie 0,50. De cealaltă parte, Marilena Tihulcă, directorul firmei constructoare, dovedeşte cu facturi că beneficiarul lucrării nu a făcut în întregime plăţile pentru materiale încă de la început. „Îmi spunea că a achitat facturile, dar eu nu stăteam să verific la bancă şi, uite-aşa, s-au strâns peste 30.000 de lei pe care trebuie să-i primesc“, ne-a declarat Tihulcă. Vulcan.

Proprietarul spune că a cheltuit deja 300.000 de euro pentru ridicarea imobilului, deşi preţul iniţal era de 150.000 de euro.
Acum, ghinionistul proprietar spune că trebuie să mai dea încă 50.000 de euro pentru repararea clădirii, astfel încât să poată fi utilizată.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite