Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Casele diavolului din Bucureşti. Vila înghiţită de iederă în care ar fi rămas captive sufletele a trei femei moarte şi capela incendiată de satanişti

1
27 Mar 2015 02:05:29
Autor: Cristina Răduţă
FOTO BBC/ Rob Leutheuser/ Beyondbordersphotography.com
FOTO BBC/ Rob Leutheuser/ Beyondbordersphotography.com

În Bucureşti au apărut de-a lungul timpului o mulţime de legende despre locuri bântuite sau zone în care oamenii ştiu că ar exista duhuri rele. Fie că vorbim despre lăcaşuri de cult, fie că vorbim despre clădiri misterioase ale Bucureştiului, legendele urbane ţesute în jurul acestora sunt cât se poate de interesante. „Adevărul“ vă prezintă poveştile din două locuri despre care se spune că ar fi stăpânite de forţe malefice.

Capela Sfânta Elisabeta din Bucureşti este o construcţie  despre care localnici au spus că ar fi stăpânită de forţele răului.  Aceasta a fost ctitorita în 1870 de către  regina Elisabeta, fiind construită chiar în incinta Azilului Elena Cuza Doamn, potrivit site-ului crestinortodox.ro

În luna aprilie a anului 1870 a avut loc şi slujba de inaugurare a bisericii, la care au participat regale Carol I şi regina Elisabeta. Cei care au realizat proiectul capelei au fost arhitecţii Carol şi Hoffman, cei care au gândit şi ridicare azilului.

Arsă de satanişti
 
Se spune că undeva în anul 1883, Capela Sfânta Elisabeta a fost mistuită de un incendiu puternic, iar după zeci de ani a căzut pradă bombelor nemţeşti care aveau ca ţintă Palatul Cotroceni. În 1944 se pare că nemţi au aruncat în aer turla capelei, iar din acel moment lăcaşul a zăcut o bună vreme uitată de autorităţi. Pentru că nimeni nu părea să dea atenţie stării în care se afla capela, aceasta a fost încuiat în anul 1948. 
 
 
Capela Elisabeta, în urmă cu ani buni FOTO crestinortodox.ro
 
În 1999, lăcaşul de cult a trecut în grija Bisericii Sfântul Vasile cel Mare, deşi după Revoluţie între zidurile capelei se spune că se adunau satanişti. Se presupune că aceştia au fost şi cei care au incendiat lăcaşul de cult în iarna anului 2003. Capela a fost reabilitată şi sfinţită, însă s-a vorbit multă vreme despre faptul că aceasta ar fi fost un lăcaş al duhurilor rele în vremea în care între zidurile ei se adunau satanişti. 
 
Casa „înghiţită“ de iederă
 
Pe strada General David Praporgescu se află o casă misterioasă, acoperită de iederă. Un alt mit urban spune că această construcţie ar fi fost şi ea stăpânită de forţele malefice.  Se spune că în perioada interbelică, în acest imobil şi-ar fi găsit sfârşitul trei femei, scrie ringincentrulvechi.ro
 
Se pare că două dintre acestea ar fi fost ucise, în timp ce a treia femeie s-ar fi sinucis.
 
 
Casa cu iederă FOTO captură Google Maps
 
Pornind de la aceste incidente, se spune că imobilul „înghiţit“ de iederă ar fi păstrat captive sufletele care au trecut în lumea de dincolo într-un mod violent. Desigur, este doar un mit urban care nu pare credibil pentru cei care locuiesc în apropierea acestei case. 
 
Pe aceeaşi temă:
 
Cine sunt „Adoratorii Diavolului”, minoritatea religioasă din Irak persecutată de Statul Islamic
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

commikilla
27.03.2015, 20:03:52

Wow! E plin de prosti creduli in tara asta!

Modifică Setările