Câţi bucureşteni vor să se testeze gratuit de COVID-19. Rezultatele anunţate de Gabriela Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că 7.768 de cetăţeni s-au înscris în programul Testăm pentru Bucureşti, în numai două zile.

„Trebuie să testăm masiv românii chiar şi pe cei fără simptome. Fără să dorească sau să vrea, pot să-şi îmbolnăvească rudele, familia, colegii de la muncă sau chiar şi prietenii. Am demarat programul testăm pentru Bucureşti. 7.768 de cetăţeni s-au înscris în programul nostru în numai două zile. Nu sunt teste rapide. Sunt făcute în cele 20 de laboratoare, în cele 9 spitale”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că rolul testării este acela de a afla numărul bucureştenilor care sunt infectaţi şi care nu prezintă deloc simptome, ea afirmând că în funcţie de rezultat vor fi luate măsurile de prevenire a răspândirii bolii. Costul unui test este de 200 de lei, a precizat Firea

„Vom opri această primă etapă când, după ce se vor fi înscris cele 11 000 de persoane, se pot continua înscrierile pentru viitoarea etapă. Va exista şi o etapă a doua a acestor testări, nu folosim teste rapide care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate de tip Real time PCR. Testarea este dintr-un exudat nazal şi faringian”, a explicat primarul general.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite