Ce-i lipseşte metroului din Drumul Taberei pentru a fi gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metrou Drumul Taberei FOTO Asociaţia Pro Infrastructura
Metrou Drumul Taberei FOTO Asociaţia Pro Infrastructura

Metroul către Drumul Taberei nu este gata nici până în prezent, iar reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură susţin că oficialii Metrorex sunt optimişti când spun că în decembrie vom putea circula pe această magistrală.

Sâmbătă, 1 iunie, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură au făcut o nouă vizită pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor, în cadrul căreia au văzut staţiile Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Academia Militară şi Eroilor. Această magistrală de metrou este şantier pornit încă din noiembrie 2011.

Contractul sistemului de siguranţă şi automatizare a circulaţiei a fost semnat în 14 aprilie 2019 cu Alstom şi prevede un termen de 9 luni pentru instalarea, integrarea şi testarea echipamentelor şi a soft-ului de management al traficului.

„Nu se poate inaugura noua magistrală fără acest sistem. Mai mult, şi italienii de la Astaldi trebuie să se mobilizeze mai bine pentru a duce lucrările la un stadiu suficient de avansat astfel încât să se poată deschide circulaţia”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit lor, vor rămâne de executat diverse lucrări şi în 2020, cum ar fi câteva accese la Parc Drumul Taberei şi la Academia Militară, plus unele finisaje, instalaţii şi echipamente în zonele tehnice.

„Oficialii Metrorex insistă că la jumătatea lunii decembrie 2019 vom merge cu metroul de la Eroilor la Râul Doamnei. Noi suntem extrem de rezervaţi: momentan, estimarea noastră realistă este că inaugurarea va avea loc cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor”, conchid reprezentanţii API.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite