Cea mai mare fiertură de raci şi scoici, pregătită în Parcul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, în perioada 3-5 octombrie, în Parcul Herăstrău din Capitală vor fi preparate cinci tone de raci şi o tonă de midi. Organizatorii evenimentului susţin că este vorba despre cea mai mare fiertură de scoici şi raci din Europa.

În perioada 3-5 octombrie, Parcul Herăstrău din Bucureşti se transformă într-o zonă dedicată celor care iubesc fructe de mare. La intrarea Charles de Gaulle vor fi pregătite cinci tone de raci şi o tonă de midi, fiind vorba despre cea mai mare fiertură de acest fel din Europa.

„Acestor arome inconfundabile li se vor alătura sute de crapi româneşti fripţi delicat la grătar cu mămăliguţă straşnică, pui de baltă şi multe alte specialităţi pescăreşti. Şi asta nu e tot. Pe aleea principală a parcului, în zona special amenajată pentru Festivalul Racilor, veţi putea gusta şi cumpăra vinuri de soi nobil, alese pe sprânceană. De asemenea, la eveniment vor participa meşteşugari şi producători autohtoni“, potrivit unui comunicat trimis de reprezentanţii evenimentului.

Premium Raci aduce pentru prima dată în România celebrele curse de crustacee (crawfish race), unde competitorii îşi aleg câte un rac pe care îl plasează în centrul „arenei”, iar racul care cade primul din ring este declarat învingător. Competiţiile vor fi organizate din oră în oră, iar câştigătorii vor primi premii din partea organizatorilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite