Cea mai mare roată de distracţii din România. Cum arată noua zonă de divertisment inaugurată în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Parcul Herăstrău din Capitală a fost pusă în funcţiune o roată de distracţii înaltă de 25 de metri, în cel mai recent inaugurat parc de distracţii din România.

Noul parc de distracţii Miramagica se află în Herăstrău, la intrarea de pe şoseaua Nordului, lângă Ambasada Chinei. Inaugurată luni, 7 septembrie, noua zonă de divertisment a Capitalei găzduieşte cea mai mare roată de distracţii din România. „Lucrările la parc au început în luna iulie 2015, iar proiectul l-am gândit ca pe unul destinat familiilor care au copii. Întregul parc de distracţii a fost conceput în jurul roţii, am creat o poveste pentru toţi cei care vor veni“, explică Lucia Prăjişteanu, reprezentanta proiectului.

„Roata Bucureştiului“, aşa cum a fost botezată, măsoară 25 de metri înălţime şi are ceşcuţe colorate în alb şi roşu. Fiecare compartiment al roţii are o capacitate de şase persoane, fiind gândită în aşa fel încât toţi membrii unei familii să se poată bucura împreună de o călătorie de câteva minute în celebra roată. De fapt, spun reprezentanţii parcului de distracţii, toate atracţiile de aici au fost construite în jurul acestei roţii, care se doreşte un nou simbol al Bucureştiului.

Nouă atracţii

În total, în noul parc de distracţii amenajat în Herăstrău se află nouă puncte fierbinţi ale distracţiei. Pe lângă Roata Bucureştiului, cei care trec pragul parcului de distracţii se pot bucura de o tură în celebrele lanţuri, nelipsite din parcurile de divertisment. Tornado, aşa cum au fost botezate cele de aici, sunt un carusel dedicat oamenilor de toate vârstele.

O altă atracţie a parcului este zona numită Derby. Aici, cei care vor să distreze intră într-o competiţie din care fac parte câţiva cai de plastic în miniatură. Concret, oamenii care participă la acest joc trebuie să introducă cât mai repede bilele pe care le au într-o gaură amplasată pe masa de joc. Imediat ce bila ajunge în gaură, calul se mişcă. Cel care reuşeşte să nimerească cel mai des ţinta aduce cel mai repede calul la linia de sosire, fiind declarat câştigătorul concursului.

image

De asemenea, din parcul de distracţii fac parte şi celebrele maşinuţe electrice, a căror principală destinaţie este să fie folosite în ciocniri amicale cu ceilalţi „vitezomani“. Acestea sunt încăpătoare, iar cei care decid să partipe la o asemenea cursă sunt securizaţi cu ajutorul unor centuri speciale, care să nu-i incomodează în timp ce conduc.

O altă atracţie a parcului de distracţii este trenuleţul care îi aşteaptă pe cei mici la o scurtă plimbare. În plus, cei mici se pot bucura de saltelele săltăreţe. În parcul Miramagica se mai află şi un flash tower, adică un turnuleţ la baza căruia se află mai multe scaune în care se pot urca pasionaţii de senzaţii tari. După ce oamenii sunt prinşi de scaune cu ajutorul unor centuri, sunt ridicaţi la câţiva metri deasupra solului şi coborâţi înapoi cu viteză. Pentru cei care vor să se distreze pe apă exista un bazin în care se află nişte bărcuţe pe care le pot conduce.

Preţuri în jetoane

Intrarea în parcul de distracţii este gratuită, însă cei care vor să se bucure de atracţiile de aici trebuie să plătească între 10 şi 20 de lei, în funcţie de preferinţe. Concret, accesul la toate zonele de divertisment se face pe baza jetoanelor ce pot fi cumpărate de la aparatele montate în parc. Spre exemplu, pentru o tură în Roata Bucureştiului trebuie să scoateţi din buzunar 20 de lei, adică echivalentul a două jetoane.

image

Pentru toate celelate atracţii preţul este de 10 lei, adică aveţi nevoie de un jeton. Pentru un jeton, cei care ajung în parc se pot bucura de distracţie între trei şi cinci minute, în funcţie de ce îşi doresc să încerce.

Roata din Singapore are 165 de metri

Parcul de distracţii Miramagica aparţine firmei SC Britta Trading SRL, societatea comercială care a primit terenul de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Pământul pe care a fost construit parcul, în suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi, a fost concesionat pe următorii 15 ani.

Firma Britta Trading a mai amenajat până acum parcuri de distracţii, dar acesta este primul realizat în exterior. În luna aprilie a anului trecut, Primăria Municipiului Bucureşti a decis să înceapă desfiinţarea emblemei din Parcul Herăstrău: Roata Mare. Aceasta aparţinea firmei SC Dino Park Invest SRL. Pe lângă celebra roată de aici, în zona de divertisment existau şi alte zone de distracţie. Atunci, reprezentanţii municipalităţii spuneau că Roata Mare a fost desfiinţată, întrucât avea o durată de viaţă depăşită şi nu mai erau respectat condiţiile de siguranţă.

Deşi Roata Bucureştiului a câştigat titlul de cea mai înaltă roată a României, aceasta are dimensiuni reduse, în comparţie cu roţile din alte oraşe ale lumii. Spre exemplu, roata din Singapoare are 165 de metri, în timp ce roata din Viena măsoară peste 64 de metri. De asemenea, „Ochiul Londrei“ are nu mai puţin de 135 de metri înălţime.

Chiar şi Roata Mare, cea care a fost desfiinţată de Primăria Capitalei anul trecut, era mai înaltă cu câţiva metri în comparaţie cu „Roata Bucureştiului“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite