Cea mai simplă reţetă pentru deliciosul salam de biscuiţi. Care sunt ingredientele care desăvârşesc gustul desertului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Salamul de biscuiţi este unul dintre deserturile preferate de români care se prepară cu uşurinţă în doar câteva zeci de minute.

În primul rând, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de jumătate de kilogram de biscuiţi simpli, nearomaţi, 100 de grame de unt, 100 de ml de lapte şi 100 de grame de zahăr. De asemenea, trebuie să aveţi 300 de grame de rahat, cu orice aromă doriţi, 300 de grame de nuci, stafide în funcţie de cât de bogat vă doriţi salamul de biscuiţi, două linguri de rom, trei-patru linguri de cacao şi zahăr pudră.

 

Cum se prepară

În primul rând, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită stafidelor care, după spălare, se pun într-o farfurie şi se stropesc cu rom pentru a căpăta un gust deosebit, după cum explică bucătarul unui restaurant din Capitală. Nucile se curăţă de coajă şi se mărunţesc.

image

"Biscuiţii se zdrobesc şi puteţi face acest lucru cu ajutorul unei sticle, este cea mai eficientă metodă. Trebuie ca bucăţile rezultate să aibă în jur de un centimetru", explică bucătarul. Imediat după rahatul se taie cubuleţe. Între timp, se prepară circa doi litri de sirop cu celelalte ingrediente pe care le aveţi: zahăr şi lapte.

După aceea, se adaugă unt şi cacao până când siropul se omogenizează, urmând să se amestece cu biscuiţii zdrobiţi, stafidele, rahatul şi nucile mărunţite. Noul preparat se adaugă pe folii de plastic, se rulează până se obţine un sul gros, însă nu înainte de a presăra zahăr pe deasupra. În funcţie de gusturile pe care le aveţi, puteţi arunca peste salamul de biscuiţi şi nucă de cocos rasă şi uscată. După circa trei ore de stat la frigider, salamul de biscuiţi este numai bun de servit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite