Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Cea mai simplă reţetă pentru o salată boeuf delicioasă. De ce nu trebuie să puneţi carne de pui în preparatul-vedetă

9
10 Dec 2015 06:19:48
Autor: Cristina Răduţă
Salata de boeuf este nelipsită de pe masa românilor FOTO Ahivă
Salata de boeuf este nelipsită de pe masa românilor FOTO Ahivă

Gospodinele încep deja să se gândească ce preperate delicioase vor face anul acesta de sărbători. Deşi meniul este unul variat, salata de boeuf rămâne vedeta de pe mesele românilor. „Adevărul“ vă prezintă cum puteţi face o salată excepţională într-un timp foarte scurt.

În fiecare an, pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă încep cu multă vreme înainte de Crăciun. Gospodinele îşi fac din timp un meniu potrivit pentru Crăciun, însă nelipsită de pe masă este salata de boeuf. Aceasta, explică bucătarul unui celebru restaurant din Capitală, se face foarte uşor şi dacă sunt respectaţi câţiva paşi simpli nu aveţi cum să daţi greş.

În primul rând, aveţi nevoie de câteva legume care se găsesc la tot pasul: un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi şi 400 de grame de castraveţi şi gogoşari muraţi. 

Cartofii şi morcovii se fierb, la fel ca alte 450 de grame de carne de vită. Imediat după ce s-au fiert, ingredientele se taie în cubuleţe mici şi se amestecă cu mâna, pentru a putea combina cum trebuie aromele.

„Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui. Carnea de vită, deşi sunt puţini care ştiu acest lucru, este cea care dă cu adevărat gust salatei“, explică bucătarul.

După ce aţi amestecat ingredientele puneţi, după gustă, maioneză. Imediat după acest pas urmează altul foarte important: ornarea farfuriei. În această etapă nu există nicio regulă, fiecare putând să îşi aranjeze farfuria aşa cum îşi doreşte. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

foarte atent
10.12.2015, 09:38:08

Daca citesti doar titlul intelegi ca e ceva rau daca pui carne de pui...gen toxic, sau interzis... Deci, ca sa fie clar: o negatie nu e echivalenta cu o afirmatie!!! Asa ca, titlul ar fi trebuit sa sune asa: De ce trebuie să puneţi carne de VITA...

+3 (3 voturi)
stan
10.12.2015, 16:49:00

A gresit , a vrut sa scrie : De ce nu e bine sa pui in salata boeuf carne de ziarist .... ul , agramat ! Semnele de punctuatie se pun dupa nevoi , ca in comunism .

+1 (1 vot)
cornel jurja
10.12.2015, 15:31:17

Este buna si cu piept de pui , si mai sanatoasa, fara prea mult colesterol.Eu o prefer fara gogosari in compozitie, cu morcovi mai multi si cartofi mai putini.Cam 0,5-0,7 kg. cartofi la 1 kg. de morcovi.Castravetii murati se pun dupa gust , in functie de cat dorest sa fie de acra si de cat de acri sunt castravetii Daca se folosesc castraveti murati de marime peste 9 cm recomand sa fie decojiti.Se mai poate pune la cantitatea de legume aratata cam 2-3 linguri de mazare din conserva.Cine vrea poate sa puna in compozitie si masline verzi taiate feliute cam tot 2-3 linguri, avand in vedere ca in acest caz sa se reduca cantitatea de sare.In compozitie se pune o lingura de mustar dulce sau clasic 3-4 linguri de maioneza de casa , piper si sare dupa gust. La sare trebuie atentie intrucat atat castravetii cat si maslinele contin sare.Dupa ce se pune pe un platou sau intr-un bol se acopera cu maioneza si se orneaza cu felii de gogosari rosii in otet, felioare sin fasii de castraveti murati, masline negre ,rondele de morcov fiert si verdeata ( optional) la ornare fiecare poate sa-si etaleze simtul artistic.

+3 (3 voturi)
Ursula.K.LeGuin
10.12.2015, 19:38:12

Daca sunteți într-adevăr, domnul Jurja, deci bărbat, atunci trebuie să vă felicit din toată inima. Rețeta mea e diferită (de exemplu, eu pun și zarzavat alb și țelină, proporțional cu celelalte legume, nu pun prea mult morcov că-mi pare prea dulce și la fel ca dvs., pun puțini cartofi), dar nu asta are importanță, ci priceperea dvs. indiscutabilă. Și soțul meu se pricepe la bucătărie și mă ajută, așa că știu din proprie experiență că aveți o soție care vă iubește. Deci merită să bucătărești!

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
10.12.2015, 17:03:58

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările